Вести

Ближи ЕУ и више страних инвестиција у 2014.

Лидер СНС Александар Вучић изјавио је данас да је изузетно значајно да у 2014. години та партија изађе пред грађане Србије са акционим планом за време које је пред нама и изразио наду да ће наредне године наша земља бити ближа Европској унији и наставити сарадњу са Русијом, Кином, Уједињеним Арапским Емиратима. Вучић очекује да ће 2014. бити најмање два-три пута боља од 2013. по броју директних страних инвестиција.

Вучић је у најновијем страначком листу "Информатор" поручио члановима СНС да је јасно да су управо они најодговорнији за будућност нашег народа и наше земље.
"Зато желим да изађемо са конкретним планом, да људи тачно виде шта је наша визија и да објаснимо како ћемо је остварити, да то не би био само списак лепих жеља", истакао је лидер напредњака.

Вучић, који је и први потпредседник Владе Србије, указао је да је за нама 2013. година у којој су започели многе послове, повукли многе трешке потезе и "покренули Србију са мртве тачке".
"Желим да вам се захвалим на трпељивости и стрпљењу зато што знате да радимо тежак посао и што верујете у нас. Желим да вам се захвалим на подршци, раду, истрајности и да вам обећам да ћемо у свакој наредној години, радити још напорније", казао је Вучић.

С једне стране, додаје Вучић, та странка има одговорност у досадашњем раду, али и позив на још већу у будућем, а да је новина акциони план за неколико наредних година, са којим ће изаћи пред грађане Србије.

Вучић је члановима СНС поручио и да је њихов посао да још више подижу лествицу, да се поношају много одговорније него што су се понашали сви други, "чак одговорније него што смо се и сами понашали".
"Важно је да се стално преиспитујемо, да будемо самокритични и да се коригујемо, јер само тако можемо да напредујемо", нагласио је Вучић.

Осврћући се на европске интеграције Србије и сарадњу са другим земљама, Вучић је изразио наду да ће у 2014. години наша земља бити ближа Унији и да ће наставити "изванредну сарадњу са Русијом и Кином и многим другим земљама, са Емиратима".
"Уверен сам да ћемо моћи да изменимо бројне законе, којима ћемо, пре свега, још снажније привлачити стране инвеститоре. Иако је 2013. година већ била три пута боља од 2012. године, очекујем да наредна година буде најмање два или три пута боља него 2013, по питању директног уплива страних инвестиција", рекао је Вучић и додао да би желео да сви, у наредној години, "прихвате више посла".

Морамо бити свесни тога да будућност зависи од нас самих. Желим вам свако добро и среће празнике, да их проведете у радности са својим породицама и поручујем вам да, док има људе попут вас Србија има добру будућност.