Вести

Трибина ''Комунална питања и проблеми''

 
 
У организацији Српске напредне странке Звездара у уторак 13. децембра 2016. године у Месној заједници Миријево, Школски трг 2, одржана је трибина под називом: ''Комунална питања и проблеми''. Трибину су држали чланови Општинског одбора Српске напредне странке Звездара Михаило Досковић и координатор Савета за комуналне делатности Владан Јеремић. 
За Српску напредну странку су захтеви грађана од највећег приоритета, због чега ће поред разговора на штандовима наставити да организује трибине и догађаје на коме ће се отворено дискутовати о свему што омета нормално функционисање једне заједнице с циљем што бржег и ефикасније решавања.
 
         
 
Проблеми са комуналном инфраструктуром у Миријеву нису новијег датума. На примедбе грађана да је комунална инфраструктура у насељу у великој мери у лошем стању, гoсподин Јеремић је казао да је то у великој мери последица неодговорности предходних локалних општинских власти, али да ће иницијативе које су грађани предложили довести до позитивних промена у овом делу града. Мала издвајања за ову област у ранијем периоду, као и тзв. ''дивља градња'' и лоше процене раста становништва уз делимична решења за поједине делове овог насеља, довела је до све већих проблема у виду изливања канализационе мреже, недовољне покривености инфраструктуром, чиме је угрожен квалитет живота наших суграђана. Господин Јеремић је објаснио грађанима да општина Звездара нема директне ингеренције над јавним предузећима ''Чистоћа'', ''Зеленило'', ''Водовод и канализација'', ''Београд пут'', али да су у сарадњи Савета Месних заједница, Градске општине Звездара и Града Београда, већ планиране приоритетне пројектне идеје, које би се пре свега бавиле комуналном и саобраћајном инфраструктуром. Као један од бољих примера навео је пројекат ''Београд грађанима'', где се плански приступа решавању највећих проблема стамбених зграда, чије одржавање последње две деценије било занемарено. Споменуо је да Српска напредна странка брине и за најмлађе, због чега се планира умрежавање СУП-а Звездара са свим основним школама уз помоћ видео надзора, што ће повећати безбедност деце и наставника. Господин Михаило Досковић напоменуо је да решавање нелегалне градње, имовинско-правних односа јесте један од приоритета Српске напредне странке у овом мандату, а то је предуслов свих планираних инвестиција у комуналне делатности, саобраћајну инфраструктуру и одржив развој. 
По завршетку дискусије повереник Месног одбора СНС Старо Миријево Николина Манојловићсе захвалила грађанима што су се одазвали и активно учествовали на трибини и напоменула да су сви њихови захтеви забележени и да ће бити прослеђени надлежним институцијама.