Вести

Весић: Вучић био у праву, да ће им требати 24 сата да се удруже против њега.

Формирањем коалициjе ДС и СРС на Старом граду радикали су се докопали власти у jедноj централноj градскоj општини, где никада нису имали поверење грађана, и то представља ругање демократиjи и изигравање изборне воље грађана, сматра функционер СНС Горан Весић.

Oн jе на прес конференциjи рекао да су у тоj "жуто-црноj коалициjи", осим Паjтића и Шешеља и Tадић, Чеда Jовановић, Бошко Oбрадовић, Санда Рашковић Ивић, оценивши да то показуjе да би они свуда у Србиjи направили такву коалициjу само да су били у прилици.

Tо, додао jе, показуjе и да jе лидер СНС Aлександар Вучић био у праву, када jе у изборноj кампањи тврдио да ће им требати 24 сата да се удруже против њега.

"Нису у прилици, jер су доживели изборни фиjаско, уместо да формираjу власт постали су цензус коалициjа, и зато што нису у прилици Србиjа може да напредуjе", рекао jе Весић и додао да им на Старом граду ниjе требало пуно да се договоре.

Oн jе додао да уласком у коалициjу са радикалима Паjтић показуjе да може да буде у власти са сваким, "само да би задржао привилегиjе".

Весић тврди и да jе разлог за протест опозициjе после саопштавања изборних резултата био у суштини да се скрене пажња jавности с договора Паjтића и Шешеља, а то jе, додао jе, била намера и протеста одржаног у Београду пре два дана. 

Oн сматра и да таj договор "ниjе од jуче", а новинарима jе показао и фотографиjу са прошлогодишње промоциjе књиге Воjислава Шешеља коjа jе одржана управо у сали општине Стари град.

"Нама jе jасан план Паjтића, он после дебакла нема шта да понуди бирачима, осим да покуша да преживи на власти по сваку цену. Стари град ниjе сиромашан и jасно jе да он неће презати ни од чега да задржи власт на тоj општини", рекао jе Весић.

Упитан да ли ће СНС улазити у коалициjе само ради очувања власти, Весић jе рекао да та странка не улази у коалициjе само због тога.

"Mи никада нисмо рекли да нећемо ући у власт са било коjом странком, за разлику од неких", рекао jе Весић и додао да су општински одбори СНС слободни да разговараjу са онима коjи су добили поверење, а затим о томе обавештаваjу централу коjа преоцењуjе и доноси одлуку са ким ће у коалициjу.

Поновио jе такође да на републичком нивоу неће бити коалициjе са десним странкама.