Вести

Вучић: бирамо врх или амбис

Премијер Србије у ауторском тексту за "Новости" пред изборе поручује: Тајкуни желе слабу владу да би вратили незарађени новац. Неки страни политичари желе да Србија буде мање самостална

По једној дефиницији демократија значи да одлуку доносе они којих се она тиче.

И мислим да ништа тачније не може да се каже ни о изборима који су пред нама.

Они се нас тичу и за нас је то веома важан дан.

Тичу се ове земље и сваког човека у њој.

Тичу се будућности и пута којим ћемо ићи.

Постоје људи који би Србију да врате у прошлост, прошлост санкција и изолације, прошлост пљачкашких приватизација, време обмана.

И, ако неко мисли да то није тачно, и да се Србија не налази на једној од својих најважнијих раскрсница, на тачки са које, готово истом лакоћом, може да се склизне у провалију, или попне на врх, прави једну од највећих грешака у свом животу.

Ми нисмо заробљеници судбине, говорио је Френклин Делано Рузвелт, него сопствених умова, а томе свакако треба додати - и сопствених избора.

Избор је тај који данас одлучује. Наш, мој и твој, лични избор између прошлости и будућности, између амбиса и висина, и између заробљеништва, сваког од нас, или наше, заједничке, и личне, слободе.

И запамтите: слобода постоји само у будућности. Прошлост је та која, од свих нас, чини заточенике и сужње.

И запамтите и то: земљу којој тежимо, просперитет којем се надамо, демократско друштво које хоћемо, и све оно што бисмо да изградимо, код нас, и за нас, не може нико да нам да, нити да нам донесе.

Све то, по Махатми Гандију, могуће је само ако је створено духом једног народа, за тај народ.

У овој кампањи многи су говорили језиком мржње, ми смо говорили језиком чињеница. Неки су говорили о лаким и једноставним решењима, ми смо говорили о раду, марљивости и плановима за будућност.

Неки, тајкуни и политичари у земљи, али и неки политичари у иностранству, желе слабу Владу Србије. Неки да би вратили своје изгубљене привилегије и незарађени новац, други да би Србија била мање слободна и самостална, мање снажна и успешна.

Зато, у недељу, 24. априла, изађи и гласај. Гласај за Србију, гласај за себе. И гласај за будућност. Тако ћеш бити слободан, и тако ће Србија наставити напред. Јасно и храбро. Изабери будућност!

Извор: "Новости"