Вести

ВУЧИЋ: МНОГИМА У ЗЕМЉИ, И ВАН ЊЕ, НИЈЕ У ИНТЕРЕСУ ЈАКА ВЛАДА

ВРЊАЧКА БАЊА - Председник СНС Александар Вучић оценио је данас да у земљи, региону и свету има оних којима није у интересу јака влада и поручио грађанима да зато изађу на изборе 24. априла и гласају за будућност и наставак политике, која је опоравила Србију и повратила јој велики међународни углед.
 
Вучић је на предизборном скупу у Врњачкој Бањи рекао да појединци у земљи, којима су угрожени интереси не желе снажну владу, као и да је не желе тајкуни, јер у том случају не могу да управљају потезима владе.
 
"Многи у региону подржавају најгоре, како би касније могли да упиру прстом у Србију и кажу да са таквима на челу земља не може бити успешна", рекао је Вучић.
 
Он је подсетио на речи шефа Канцеларије Светске банке у Србији Тонија Верхеијена, који је оценио да је Србија данас много боља него што је била пре две године и да ће, "ко год наследи Вучића, наследити бољу ситуацију него што је била пре Вучића".
 
"Знам да су људи сиромашни и да тешко живе", рекао је Вучић, "али су постављени темељи нормалне економије и пристојне земље, Србија више неће ићи у рецесију, а привредни раст ће ићи узлазном путањом".
 
Он је рекао и да је Врњачка Бања трећа општина у Србији која је добила највише новца од владе, после Крагујевца и Београда, јер је локална самоуправа желела да поправи живот грађана и за то се борила.
 
Упозорио је грађане да не верују онима који дају обећања да ће тећи мед и млеко, јер они, каже, само желе власт.
 
Он је нагласио да су најгори они људи који по сваку цену хоће да се држе за дизгине власти и своју фотељу, а он их пита - "А шта су добро урадили за Србију? Да нису оставили Железару пуну радника? Не, оставили су нам је са катанцем. Да нису оставили МСК у Кикинди који ради? Не, али, данас производи метанол и сирћетну киселину", рекао је Вучић и подсетио да у Србију сада долази више инвеститора него икад.
 
Он је навео и да ће пензије бити стабилне, сигурне, редовне и само веће у наредном периоду, као и да ће нови инвеститори доћи широм Србије.
 
Нагласио је да је избор 24. априла веома прост - јер се бира између прошлости и будућности, и поновио да би се све политичке странке "у секунди" ујединиле кад би заједно имале и један глас више на изборима.
 
Вучић је Врњачкој Бањи прошетао променадом, где је на кратко разговарао са окупљеним грађанима, који су му махом захваљивали на ономе што је влада учинила за тај град.
 
Председник општине Бобан Ђурђевић показао је премијеру информационе киоске, за које је влада издвојила око 15 милиона динара, а где посетиоци бање могу да добију све информације на више језика.