Вести

Вучић: не слушајте оне који би да вас врате у прошлост

 

Александар Вучић је на митингу у Новом Пазару изјавио да подједнако поштује Алтун-Алем џамију, као и Петрову цркву, чиме је позвао људе да се уједине и да се окрену будућности

Митинг Српске напредне странке у Новом Пазару почео је интонирањем химне Србије коју је отпевала Катарина Шулкић, актуелна мис Србије.

Химну је аплаузом поздравило више хиљада људи, који су се окупили на градском шеталишту у Новом Пазару.

Председник СНС Александар Вучић је улицама Новог Пазара прошетао са Муамером Хукићем, боксерским прваком.

Поред руководства СНС и СДПС митингу у Новом Пазару присуствују многе познате личности, међу њима и Милорад Вељовић, бивши директор МУП-а.

Александар Вучић се Пазарцима обратио пријатељским речима: - Подједнако ценимо Алтун-Алем џамију и Петрову цркву. Као Бога вас молим, немојте да слушате оне који би да нас врате у прошлост, да се опет свађамо и тучемо. Нама у Пазару не требају празне куће, требају нам куће пуне деце, школе пуне ђака и фабрике пуне радника - изјавио је Вучић и додао: - Поносим се тиме што сте у претходне две године могли да видите да се према вама опходим као према било ком Србину из Београда. Знам да знате да сам искрен, јер сам ово говорио и у Београду и у Пазару, као и у Сарајеву, и усред Бањалуке - рекао је Вучић, који је више пута прекидан аплаузом више хиљада људи који су се окупили да подрже СНС.

Председник СНС захвалио је Бошњацима у Новом Пазару што нису звиждали на звук химне Србије.

- Знам да овде, међу окупљенима има највише Бошњака, и знам да сте чули нешто што вам се можда није свидело, и зато вам хвала што нисте звиждали - рекао је Вучић и позвао Љајића да му се прикључи на бини речима "Дођи Расиме да и ја добијем који аплауз".

Љајић је позвао грађане Новог Пазара, како је рекао, тих 27.000 сигурних гласова, да на предстојећим изборима гласају за листу СНС и Вучића, који је најзаслужнији за све што је урађено у том крају последњих година, због чега грађани треба да му кажу велико хвала.

- Морамо имати сталну везу са Београдом, јер решење није конфротација како замишљају политички противници, ово је наша држава, желимо да она настави оно што је Вучић започео, да градимо путеве, мостове, школе. Морамо да дамо глас Вучићу, јер разуме наше проблеме и зато што инсистира на дијалогу Бошњака и Срба као кључном елементу стабилности читавог Балкана - поручио је Љајић.

На предстојећим изборима у Новом Пазару се, према његовим речима, бира између старог и новог Пазара, између Пазара који је пунио новине у црним хроникама и Пазара који данас пуни новине културним и спортским дешавањима.

- Данашњи Пазар није исти град и ви то знате и зато нам дајете подршку, дајете подршку за отворени, мултиетнички град, у коме ће Бошњачи и Срби да живе и живеће заједно - рекао је Љајић, додајући да верује да ће на изборима победити пристојни, културни и цивилизовани Нови Пазар, чиме ће бити послата слика да је то већина у целом Санџаку.

Потпредседница Владе Србије и СНС Зорана Михајловић рекла је да је Влада Србије направила више од 100 километара аутопутева и 276 мостова за две године и истакла да се инфраструктура развија у свим деловима Србије.

- Овај мост у Новом Пазару (преко реке Рашке) који се гради биће 300. мост који је изградила влада Србије - поручила је Михајловић, додајући да ће ове године бити изграђено још 100 километара аутопутева у земљи.