Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЈЕ СИДРО СТАБИЛНОСТИ

ПАРАЋИН - Александар Вучић je изјавио у Параћину да ће, ако у понедељак потпишемо уговор о Железари с Кинезима, грађани већ идуће године значајно осетити бољи живот.
 
Вучић је, у обраћању грађанима на централном тргу у Параћину поручио да би тада привредни раст ишао и до четири посто, што ће свако осетити.
 
"У годинама пред нама сваки човек ће осетити бољитак. Имаћемо у будућности веће плате и пензије, боље путеве", поручио је он.
 
Истакавши да је захваљујући помоћи и енергији грађана влада је успела много тога да покрене у Србији, Вучић је подсетио да смо се најпре бавили одбраном од поплава, па учвршћивањем јавних финансија, спречавању банкротства државе, те да се нисмо бавили политичким противницима, "као што то не чинимо ни у кампањи".
 
У овој кампањи, приметио је, први пут после многих година нема ниједне разбијене главе, а ни лакших повреда, због чега ће, додао је, ако добије народно поверење, наставити да обилази градове Србије.
 
"Лично ћу да покушам да обиђем, ако добијем народно поверење, више од 1.000 домова здравља и школа широм Србије", казао је Вучић.
 
Он је захвалио радницима Фабрике стакла у Параћину на разумевању, уз обећање да ће се влада борити за нове инвестиције у Параћину, као и да ће радници у фабрици, коју су неки упропастили, остати да раде.
 
Ако је ситуација у Параћину таква да је 40 одсто грађана незапослено, влада је обавезна да доведе инвеститоре, поручио је.
 
"Имамо места и са четири и пет одсто незапослених, зато је 40 одсто невероватно и немогуће. Укупан ниво незапослености је 17 одсто и зато ми ниво у Параћину делује немогуће", објаснио је он додајући да могу у том граду да рачунају на инвеститоре и нова запошљавања.
 
Вучић је казао да је сваки глас важан на изборима, јер јача и стабилизује Србију.
 
Избори нису никаква забава, игра, и не треба гласати да буде забавна седница скупштине, већ је неопходно гласати за будућност, јер је четири године дуг период, време током којег се можемо приближити ЕУ по стандарду, процедури и да људи могу да живе неупоредиво боље, или можемо да се вратимо у време пљачкашке приватизације.
 
"Једна глас ако нам недостаје нећу да мењам политику будућности да бих остао и опстао на власти", поручио је он грађанима Параћина.
 
Вучић је објаснио да само захваљујући јакој Србији Европска комисија и посланици Бундестага критикују Хрватску због блокаде наше земље на путу у ЕУ, упитавши каква би била реакција да на власти буду они који желе од Србије да направе губавца.
 
"Било би да треба подржати Хрватску", приметио је.
 
Поновио је да Србија има чврст став по питању санкција према Русији, да их неће уводити год је на власти, али истовремено упозорио да би неко други поклекао притиску.
 
Србија је сидро стабилности, нема немира, насиља на улицама, као што има у другим земљама региона, оценио је Вучић упозоривши да је довољна само једна непажња да уђемо у зачарани круг, који нам руши све шансе за будућност.