Вести

ВУЧИЋ: ПРОМЕНЕ ЗАПОЧЕТЕ ПРЕ 10 ГОДИНА САДА СУ ДЕО БУДУЋНОСТИ

Председник Републике Србије Александар Вучић, коме је данас у Суботици поводом Дана града уручена повеља почасног грађанина, поручио је да су промене започете пре 10 година сада део будућности и Суботице и целе Србије коју више нико не може да окрене ка лошем смеру.

"Имали смо храбрости да пре 10 година кренемо у процес који се никоме није посебно допадао, али који је данас део наше историје и будућности коју више нико не може да окрене у лошијем смеру", рекао је председник Вучић на свечаној седници Скупштине града.

Председник Вучић рекао је да је ту награду требало да добије и Иштван Пастор који из здравствених разлога не присуствује свечаности.

"Знао сам шта је то што морамо да учинимо да задобијемо поверење наших суграђана Мађара, а и они су знали шта је потребно да учине да би се развило поверење и пријатељство, а данас смо већ дошли до тога да свим срцем навијамо једни за друге у спорту, свим срцем и без задњих намера. То је била основа на основу чега смо могли све да подижемо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да му ни мало не смета ни то што је на улазу у Суботицу име града исписано и на мађарском језику (Szabadka) у бојама мађарске заставе поред оног исписаног на српском у боји српске заставе, као и да је то била његова идеја.

Истакао је да је велика разноврсност Суботице наше благо, а не проблем, као и да је 18 или 19 пута био у том граду, колико ниједан председник државе или владе није био.

Довели смо фабрике у Суботицу и обезбедили велике субвенције, нагласио је председник Вучић и истакао да то Суботици сада нико не може да одузме.

Рекао је да је Суботица наша веза са средњом Европом и да мора најбоље да буде повезана и има развијену инфраструктуру.

Председник Вучић истакао је да ћемо за мање од годину и четири месеца завршити брзу пругу од Новог Сада до Суботице.

Тада ће Нови Сад бити од Суботице свега 40 минута путовања, а центар Београда на сат и 10 минута, док ће се од Београда до Будимпеште, када Мађари заврше свој део, путовати два сата и 40 минута.

"Направићемо на Хоргошу нешто потпуно ново и невиђено у Европи, веће од свега што смо до сада проширивали и замолићемо Европу да помогне финансијски", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће се бити изграђена и пруга од Суботице до Сегедина и Баје, што су све пројекти договарани са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном.

Додао је да је Суботица претекла Лесковац по величини и да је сада пети највећи град у Србији.

Суботица ће бити све богатије место и наставићемо улагања, поручио је председник Вучић.

Додао је да треба више да покушамо да ценимо дела.

"А када изгубите власт, а доћи ће и то време, али не скоро како неки мисле, и тада шта год говорили, нико неће моћи да вам одузме дела, све што сте урадили", истакао је председник Вучић.

Рекао је да ће позориште у Суботици бити завршено у најкраћем року, као и да ће се градити и велики фудбалски стадион, који ће бити много модернији од садашњег у том граду.

"Древна мађарска мудрост каже - љубав је као клица пиринча, ако пресађујеш боље успева. Све добре људе повезује танана нит звана љубав", закључио је председник Вучић и пожелео Суботици још бржи напредак.

Скупштина града Суботице на 37. седници одржаној 6. јула, донела је одлуку о додели признања почасни грађанин председнику Вучићу, за истакнуто и трајно животно дело којим се доприноси подизању угледа Суботице у земљи и иностранству.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк