Вести

2014 ЈОШ СНАЖНИЈЕ НАПРЕД

Драги пријатељи,

За нама је 2013. година у којој смо започели многе послове, повукли многе тешке потезе и покренули Србију са мртве тачке. Желим да вам се захвалим на трпељивости и стрпљењу, зато што знате да радимо тежак посао и што верујете у нас. Желим да вам се захвалим на подршци, раду, истрајности, и да вам обећам да ћемо, у свакој наредној години, радити још напорније.

Сматрам да је од изузетног значаја да у 2014. години изађемо пред грађане Србије са платформом, визијом, односно акционим планом Српске напредне странке, за време које је пред нама. Јасно је да смо управо ми најодговорнији за будућност нашег народа и наше земље. Зато желим да изађемо са конкретним планом, да људи тачно виде шта је наша визија и да објаснимо како ћемо је остварити, да то не би био само списак лепих жеља.

Дакле, с једне стране, имамо одговорност у досадашњем раду и позив на још већу одговорност у будућем раду, што су већ познате ствари, а са друге стране, имамо новину - акциони план за наредних неколико година, са којим ћемо изаћи пред грађане Србије.

Ово пишем зато што је наш посао да још више подижемо лествицу, да се понашамо много одговорније него што су се понашали сви други, чак одговорније него што смо се и сами понашали. Важно је да се стално преиспитујемо, да будемо самокритични и да се коригујемо, јер само тако можемо да напредујемо.

Верујем да ће Србија у 2014. години бити ближи Европској унији, да ће наставити изванредну сарадњу са Русијом и Кином и многим другим земљама, са Емиратима. Уверен сам да ћемо моћи да изменимо бројне законе, којима ћемо, пре свега, још снажније привлачити стране инвеститоре. Иако је 2013. већ била три пута боља од 2012. године, очекујем да наредна година буде најмање два или три пута боља него 2013. година, по питању директног уплива страних инвестиција.

Волео бих да се сви, у наредној години, прихватимо више посла, да више радимо, а мање да причамо, и једни друге да оптужујемо. Морамо бити свесни тога да будућност зависи од нас самих.

Желим вам свако добро и срећне празнике, да их проведете у радости са својим породицама, и поручујем вам да, док има људе попут вас, Србија има и добру будућност.

Александар Вучић

Београд, децембар 2013.

за

СНС Информатор бр.10