Вести

вучић: ко нас каменом ми њега победом на изборима

Лидер СНС Александар Вучић поручио је данас да ће најбољи одговор напредњака на све увреде које су претрпели током изборне кампање бити победа на предстојећим изборима

- Ко нас каменом, ми њега победом у недељу и то је најбољи одговор, без увреда и тешких речи - истакао је Вучић на предизборној конвенцији у Крагујевцу, позивајући се на један од транспарената.

Каже да су се сви ујединили против СНС и њега и да, када немају аргументе за критике о расту економских показатеља и других добрих резултата и када не могу да говоре како фабрике, попут Железаре, Митроса и МСК Кикинде раде, иако су их оставили у катанцима, прибегавају увредама и кључном аргументу - "Вучићу педеру".

- Када немате ниједан други аргумент онда вам остаје језик увреда и ништа више. Погледајте их у последња три дана, као да су се распомамили сви и никакве разлике између њих нема, сви су уједињени у мржњи - указао је Вучић.

Он је указао да је ситуација на предстојећим изборима веома неизвесна и да нема сумње да би се сви за пет минута ујединили и направили некакву техничку владу, како би могли да наставе са својим комбинацијама и седе у фотељама.

Вучић је рекао да су сјајан аргумент против њега "Вучићу педеру" почели да користе и њихови коалициони партнери, али да о њима неће рећи ниједну ружну реч.

- Нећете моћи да побеђујете Србију, јер Србија неће да се најгори уједињују, већ хоће да то чине најбољи, за бољу будућност. Изађите на изборе, да их победимо чисто, најчистије, без иједног инцидента и увреде - поручио је Вучић.

Рад претходних власти Вучић је документовао и статистичким подацима, према којима је Србија прошле године забелжила раст од 0,8 одсто, да ће ове године бити остварен раст од преко два одсто, а догодине преко 3,5 одсто.

- Србија ће да расте динамичном брзином, брзином коју више не могу да прате. Знате ли колики смо раст имали 2009. године? То је највећи пад у историји од минус 3,6 БДП у само једној години, а ми гађамо на плус 3,6 следеће године, мала ли је разлика? -истакао је Вучић.

На њихове поруке да ће све да врате, позвао их је да ништа не враћају, осим новца отетог од деце ометене у развоју за Хетерленд и новца који су узели од рандика широм Србије

Те паре вратите и немојте више да зимујете на Малдивима, има лепих планина у Србији. Немој од отетих и украдених пара то да радите, лепо зарадите, па идите - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је у претходне две године било веома тешко, али и подсетио да је Србија пред две године била пред банкротом, да је републичка каса била празна и да је неко морао да доноси најнепопуларније одлуке.

- Морате да доносите најнепопуларније одлуке, морао је неко да уради све оно што они нису, а није их било брига што би Србија пропала - рекао је Вучић.

Он је навео да је претходна власт Крагујевац оставила у минусу од 60 милиона евра, што га је, каже, шокирало више него тадашња лоша ситуација у Београду.

- Успео је Радомир, тако што смо се борили, влада је помагала, они су штедели, давали смо новац, жемљиште и доводићемо нове инвесторе у Крагујевац - рекао је Вучић.

Вучић је захвалио председнику Томиславу Николићу на томе што је присуствовао конвенцији, наводећи да ни напредњаци ваљда не морају њему да говоре колико га поштују и воле.

- Знаћемо и ми да будемо тамо где буде требало - поручио је Вучић Николићу.

Он му је захвалио и на стварању СНС, на једној великој идеји која је променила ствари у Србији, као и свим присталицама које су тај пут следиле.

Томислав Николић: Јасно и гласно кажем, желим да победи СНС!

Председник Србије Томислав Николић поручио је данас на предизборној конвенцији СНС у Крагујевцу да жели свима јасно и гласно да каже да жели да на предстојећим изборима победи СНС.

- Доказао сам свим грађанима Србије, осим онима који немају очи да виде и уши да чују, да сам председник свих грађана Србије. Данас желим свима јасно и гласно да кажем да желим да победи СНС на овим изборима. Хвала вам што сте ми пружили прилику да свој став изнесем јасно, пошто ваљда нико у то није ни сумњао- рекао је Николић, који се први пут појавио у кампањи напредњака.

Истакао је да је Србија земља озбиљних, вредних и честитих људи и да заслужује да је воде озбиљни, вредни и честити људи и да заслужује да је води СНС.

- Започели сте много послова, ливада је била непокошена, њива непоорана, треба вам овај мандат, треба Србији овај ваш мандат, да подигнете стандард, да подижете још више углед Србије у свету, да се сврстамо међу нормалне људе, који живе од свог рада. Нека нам живи Србија и нека најбољи СНС победи 24. априла- рекао је Николић.