Саопштења

ПЕТКОВИЋ: АЛБАНСКИ ПОЛИТИЧАРИ СА КИМ ИГРАЈУ СЕ СА НОРМАЛИЗАЦИЈОМ ОДНОСА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 24.01.2022.

Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

Настојања Аљбина Куртија да на Косову и Метохији у потпуности забрани одржавање предстојећих парламентарних и председничких избора 3. априла и тиме Србима укине основна људска и грађанска права, довешће до несагледивих последица по нормализацију односа Београда и Приштине.

Такав Куртијев сценарио вратио би остварене помаке у дијалогу Београда и Приштине годинама уназад и тога треба да буду свесни сви међународни представници који делују на простору Косова и Метохије.

Очигледна је деструктивна намера Куртија да поништи и погази све до сада постигнуте споразуме и договоре, али је питање хоће ли међународна заједница поново мирно посматрати како се албански политичари играју са нормализацијом односа или ће овога пута прећи са речи и саопштења на конкретна дела?

Српски народ на Косову и Метохији очекује да му буде омогућено да оствари своје бирачко право 3. априла, на идентичан начин како је то био случај током свих изборних процеса до сада.

Зато су ови избори последња шанса и тест за међународну заједницу која има апсолутну одговорност и обавезу да обезбеди спровођење и поштовање демократских тековина и принципа и да српском народу на Косову и Метохији омогући да искористе своје бирачко право.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА