Вести

Александар Вучић на Бањици

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да ће грађани до краја 2014. године живети боље, да ће бити спроведене реформе и "да смо издали лопове, криминалце и тајкуне, а да ћемо бранити Србију увек". Оформљен тим за Шарића, коначни резултати брзо, до краја године биће завршене истраге 24 приватизације, поручио Вучић. Председник Николић нема везе с приватизацијом "Вршачких винограда".

"Имам само једно обећање, да ћете већ крајем 2014. видети и осетити да можемо да живимо боље, да смо направили озбиљне реформе, издали лопове, криминалце и тајкуне и да смо бранили и да ћемо бранити Србију увек и на сваком месту", рекао је Вучић обраћајући се грађанима у Рипњу пред локалне изборе у београдској општини Вождовац.

Он је рекао да ће учинити све да земља изађе из економске кризе, да се у земљи поштују ред и дисциплина и да правна држава коначно добије своје заслужено место, као и да тајкуни неће бити ти који ће управљати Србијом, већ они које народ бира.

Вучић је поручио да пред Србијом није нимало лак период јер је претходна власт све разорила, да је приватизацијом уништила све што су пензионери и грађани створили и да су оставили не само празну него и спаљену кућу коју прво морамо очистити.
"Кренули смо да се боримо, да доводимо ствари у ред, да успостављамо владавину права и на сваки могући начин покушавамо да реформама променимо економски ток Србије и то је најважније за нашу земљу", рекао је Вучић.

Он је додао да то значи да ће у јавном сектору морати да се среди много више него до сада и да ће промене морати да погоде сваког од нас како бисмо сви живели боље, али да нико више грађане неће моћи да покрада.

Вучић је рекао да очекује да Српска напредна странка у Рипњу неће имати мање од 50 одсто гласова, а на Вождовцу не мање од 40 одсто и да би све остало сматрао неуспехом и позвао грађане да изађу на изборе како "непристојни људи не би добили шансу".

Он је рекао да ће становници Рипња после, како је рекао деценије неиспуњених обећања, коначно добити водовод.

Колико сутра - жесток обрачун са криминалом

Вучић је поручио да ће јавност наредних дана видети "жесток обрачун" са организованим криминалом и да ће бити "веома интересантно" до краја године.

"Видећете наредних дана, колико сутра и прекосутра, наш жесток обрачун са организованим криминалом, завршетак истраге 24 спорне приватизације и још неколико важних акција државе. Биће веома интересантно до краја године", рекао је Вучић новинарима.
"Оно што смо обећали народу, то ћемо да испунимо", нагласио је Вучић.

Вицепремијер је онима који тврде да се ради о политичким процесима поручио да те случајеве воде тужиоци, које су управо они изабрали и "дизали у небеса пре само годину дана".

Вучић је указао да су то исти тужиоци којима је сада само дозвољено да раде по закону и гоне криминалце и да их више не штите.
"Морам да кажем да су многи политичари у претходном периоду многе криминалце штитили и чували", рекао је Вучић.