Вести

Градска чистоћа донирала возило општини Младеновац

Београдско јавно комунално предузеће Градска чистоћа донирало је данас општини Младеновац камион за сакупљање и одвожење комуналног отпада, а кључеве су председнику опстине Младеновац Владану Глишићу уручили заменик градоначелника Горан Весић и директор Чистоће Марко Попадић.

Весић је рекао да на територији коју покрива ЈКП „Градска чистоћа“ има укупно 157 великих и 43 мала камиона, као и да ће током ове године купити још 29.

„Стекли су се услови да неке камионе који раде у нашем систему већ скоро 20 година, репарирамо и поклонимо другим општинама, као и овај Мерцедесов камион који смо данас поклонили општини Младеновац“, рекао је Весић и додао да су до сада донирали око 30-ак камиона општинама у Србији.

Навео је и да Младеновац сада има осам камиона, 500 нових контејнера, те да ће први пут покрити територију целе општине.

Између осталог, навео је и да раст у Београду утиче на побољшање стандарда за све општине у Србији .

Глишић је захвалио на вредној донацији, а Попадићу и на подршци у превозу рециклираног асфалта и на позајмици једне ауто чистилице.
„Општина Младеновац ће за неколико дана донети одлуку о проширењу зоне изношења смећа, купили смо већ 150 контејнера, а за неколико месеци обезбедићемо јос 500 контејнера“ рекао је Глишић.

Попадић је рекао да је захваљујући финансијској консолидацији и већем буџету град у могућности да улаже новац у комунална предузећа као што је случај са „Градском чистоћом“ .
„У предходним годинама набавили смо много камиона за отпад и сада можемо да помогнемо другим општинама“, навео је Попадић.

Извор: Танјуг