Вести

Историјски дан за Србију

Александар Вучић изјавио је да су грађани Србије данашњим отварањем преговора са ЕУ добили будућност другачију од оне коју су имали пре неколико месеци

Вучић је и поручио да је наша земља коначно постала поуздан партнер не само ЕУ, већ и свих њених чланица.

Он је истакао да је међувладиној конференцији у Бриселу присуствовао много већи број министара него што је то раније био случај са другим земљама које су отвориле преговоре.

"Данас сте видели поштовање према Србији и поносни смо на чињеницу да су дошли и немацки министар, аустријски, француски, мађарски, хрватски и румунски, што иначе није случај, и сви су говорили веома похвално о Србији", истакао је Вучић, гостујући из Брисела у Дневнику РТС-а.

"Мораћемо себе да мењамо и много више да радимо, али можемо да успемо", казао је први потпредседник владе, наглашавајући да је Србија отпочињањем преговора послала сигнал и да је сигурна земља за инвеститоре.

Према његовим речима, Србија је данас стожер стабилности и показала је политичку стабилност и храброст у последњих годину и по дана.

На питање хоће ли евентуални ванредни парламентарни избори успорити или прекинути европски пут, Вучић је казао да неће и да је Србија поручила у Бриселу да је посвећена преговорима.

Било да избора буде или не, Србија ће ићи напред, подвукао је Вучић и нагласио да не постоји опасност да ће наша земља ићи уназад, ко год би на њима победио.

Вицепремијер је рекао да ће Србија преговоре почети најтежим поглављима 23 и 24 којима су многе земље пре нас затварале преговоре. Он је оценио да би Србија све реформе и што тражи ЕУ могла да заврши до 2018. године и да до 2020. уђе у европску породицу.

"Онда је на ЕУ да донесе одлуку да ли жели да Србија уђе у Унију", рекао је Вучић и нагласио да ће до тада Србија имати државу са владавином закона, систем и институције које ће радити без обзира на то које се политичке странке налазе на власти.

Извор: Дневни Актер