Вести

ЈОВИЧИЋ: ИНФОСТАН И "ПИОНИРСКИ ГРАД" БИЛИ ПРИМЕР КОРУПЦИЈЕ

Функционер СНС Александар Јовичић изјавио је данас да пример капиларне корупције која се одигравала у Београду представља и уговор ЈКП Инфостан и СРЦ "Пионирски град" из априла ове године.

Јовичић је објаснио да је ЈКП "Инфостан" направио уговор о конзорцијуму са три приватне фирме, а затим је склопљен уговор са "Пионирским градом" о закупу простора.

Он је прецизирао да "Пионирски град" има као пословни простор 4.500 квадратних метара и додао да је спорно и где се крши закон и ради се против буџета града Београда то што је тај простор представљен као канцеларијски простор, а у питању је комерцијални.

Јовичић је навео да је у тих 4.500 квадратних метара постоји 1.300 квадратних метара ресторан, хладањаче, кухиње, амфитеатар, учионице... и да је то представљено као канцеларијски простор.

Према његовим речима, на тај начин је остварен попуст од 50 одсто, јер је плаћана цена закупа од три евра по метру квадратном, а заправо је права цена шест евра по квадратном метру те је на тај начин "Пионирски град" оштећен за седам милиона динара, а држава за 1.400.000 динара на име ПДВ.
"Ово је још један доказ да се ДС руководила личним интересима, интересима конзорцијума и неких приватних фирми, а све замаскирано под једним јавним комуналним предузећем како би остварили тај попуст од 50 одсто и преварили све грађане Београда, запослене и то је још један вид корупције који је спроводила ДС док је руководила Београдом", казао је Јовичић.