Вести

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ''ЈЕСЕЊЕ ПОЕМЕ'' НА ЗВЕЗДАРИ

 
 
У организацији Општинског одбора СНС Звездара у суботу 29. октобра 2016. године, у просторијама Месне заједнице Миријево одржано је књижевно вече "Јесење поеме". Својим поемама вече су улепшали: Весна Фекете (Сремски Карловци), Ивана Олујић (Нови Сад), Милојко Калосеровић (Чачак), Гордана Мишев (Београд) и виолинисткиња Надица Спасојевић (Београд). Догађају су присуствовали бројни грађани, уважени глумац и водитељ Предраг Вуковић Пеђолино, Члан Градског одбора Београд Милош Игњатовић, чланица Уније жена Сурчин Маријана Вучић и многи други. Присутнима се обратио повереник општинког одбора СНС Звездара и члан Главног одбора СНС Александар Луковић:
 
''Част ми је и задовољство да се испред Српске напредне странке захвалим свим присутнима, а посебно нашим драгим књижевницима, јер некима од њих није било тешко да пређу неколико стотина километара и учине ово књижевно вече посебним. Из тог разлога обећавам да ће Звездара и даље бити раскрсница великих људи и познатих имена који су део културне баштине Србије. Не морам да нагласим да је Звездара одувек била центар многих културних збивања, да смо поносни на догађаје који се организују у Звездара и Пан театру или Установи културе Вук Стефановић Караџић, али да ово вече показује колико је неговање културних и књижевних вредности на сваком месту, било установи, тргу или месној заједници један од показатеља да се враћамо правим вредностима, за које се између осталог залаже и Српска напредна странка. Наш циљ је да промовишемо ове вредности пре свега због наше деце, јер у савременом систему хиперпродукције медија и интернета, на жалост најмањи простор се одваја за најзначајније ствари као што је књижевност, култура и уметност''. 
 
Господин Луковић је додао да је књижевно вече само један у низу догађаја ове врсте и да ће Српска напредна странка наставити да подржава сваки вид културних и уметничких дешавања на нашим просторима. Поред књижевника који су читали своје ауторске песме, грађана који су рецитовали песме познатих писаца, вече су улепшале композиције које је Надица Спасојевић певала и свирала на виолини, као и песме које је отпевала Ивана Олујић, што је пропраћено великим аплаузима. На крају вечери присутнима се обратио и члан Градског одбора СНС Београд Милош Игњатовић који је рекао да је Звездара позната по својој установи културе и позориштима, која изискују већа улагања, јер култура јесте део духа Звездаре који треба гајити и унапређивати у наредном периоду.