Вести

КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА И ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ЗВЕЗДАРА

КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА И ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ЗВЕЗДАРА

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Звездара  која је одржана данас, изабрано је ново руководство које ће предводити општину у наредне четири године. Одборници су већином гласова за председника општине Звездара  изабрали Милоша Игњатовића  испред листе Александар Вучић-Србија побеђује.

На конститутивној седници општине Звездара било  је присутно свих 53 одборника који су са 36 гласова за подржали усвајање предлога измене дневног реда. На измењеном дневном реду нашла се 21 тачка.

Милош Игњатовић (45) нови је председник ГО Звездара, изгласано је са 29 гласова "за" данас на конститутивној седници ове општине. Десет одборника гласало је против, а у гласачкој кутији у којој није било неважећих папира, нашло се 39 гласачких листића.

На исти начин изабран је заменик председника општине Предраг Веиновић који је на ту функцију изабран са 29 гласова. А тако су одборници гласали и када је реч о девет новоизабраних чланова општинског већа.

Александра Томић, прва на листи СНС истакла је да је избор Милоша Игњатовића за функцију председника општине најбољи избор и да ће он имати велики допринос развоју општине.

- Позивам све одборнике да, иако не чине скупштинску већину, подрже кандидатуру Игњатовића, јер сматрам да је он поставио амбициозне циљеве испред нас који ће бити у складу са потребама грађана Звездаре. Оставио је велики траг у вођењу Националне агенције за регионални развој и добар је избор за председника општине - рекла је Томић.

За председника скупштине општине Звездара са 29 гласова изабран је Александар Ерор (39) испред листе Александар Вучић - Србија побеђује на данашњој конститутивној седници општине.

- Трудићу се да коректно водим скупштину. Гледаћу да опозицији гледам кроз прсте кад је у питању говор. Нећу их ограничавати да изнесу своје мишљење. Напомињем да ће извршна власт општине имати контролора - изјавио је за општинском говорницом Ерор.

Место секретара скупштине припало је Славку Бабићу.

Драгослав Љубичановић је заменик председника скупштине општине. Он је изабран са 29 гласова за, у односу на 10 гласова одбирника који су били против.

На конститутивној седници изабрана је и Административна комисија, чланови већа, директори јавних предузећа и чланови управног одбора јавних предузећа.