Вести

Локални избори на Вождовцу

Српска напредна странка освојила је апсолутну већину у све три општине у којима су данас одржани локални избори - Вождовцу, у Оџацима и Костолцу, изјавио је лидер напредњака Александар Вучић.

"Ми сами имамо више гласова него сви остали заједно у те три општине", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у општинском одбору СНС на Вождовцу, захваливши грађанима те општине на поверењу које су указали Српској напредној странци.

Вучић је захвалио свим људима који су учествовали у кампањи, а и онима који су гласали за СНС, истакавши да је важно и убудуће да се направе озбиљне промене, обрачунати се са корупцијом и криминалом и кренути у тешке и одговорне реформе.

Он је рекао да је био велики притисак свих оних који би да Србију врате у жабокречину и подвукао да је око 100. 000 људи изашло на биралишта, а више од 50.000 гласало за СНС.

Он се још једном захвалио свима који су изашли на биралишта рекавши да они нису гласали само за СНС, већ за читаву земљу и отаџбину.

Уз напомену да се није десило ни на једном бирачком месту да СНС није освојила бар двоструку већину од другопласираног, Вучић је навео да је било и бирачких места на којима су напредњаци освојили и 11 пута више гласова од другопласиране листе.

У овом моменту парламентарни избори нису приоритет и у Србији има важнијих послова, али ће се следеће недеља о томе разговарати на Председништву СНС, изјавио је вечерас лидер напредњака Александар Вучић.

Поштујем став потпредседника СНС Небојше Стефановића да би требало ићи на ванредне парламентарне изборе, "али да ли ћу то предложити или не, оставите ми времена", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у општинском одбору СНС на Вождовцу.

Он је истакао да Србија сада има важнијих послова и доста тога мора да се уради.

"Приче о легитимитету свима су јасне и сада се све разуме, али није наш посао да не знам колико имамо процената у мандатима, већ да урадимо што више за грађане", казао је лидер напредњака.

Он сада очекује седницу Председништва странке на којој ће се, како је рекао, видети који ће општински одбори предложити кандидате за председник странке.

На питања о најављеној смени директора и председника општина које је поставила СНС, Вучић је одговорио да ће све бити позната у следећа два-три дана

Стефановић: Величанствена победа, време за ванредне изборе

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да је та странка на београдској општини Вождовац постигла резултат који је ближи 60 одсто освојених гласова, него 50 одсто, те да је можда право време да се иде на ванредне парламентарне изборе.

То је, како је рекао, његов лични став, који ће предложити и председнику странке Александру Вучићу, а грађани су, додао је, гласањем показали да дају подршку политици коју су водили СНС и њен лидер.

"Захваљујемо Вождовчанима на сјајној и величанственој победи којом су показали да поштују рад СНС", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у општинском одбору странке на Вождовцу.

Он је навео и да ниједна странка, изузев СНС, није добила више од 15 одсто подршке, а, ако ствари буду остале исте, како је рекао, већ сад је јасно да ће СНС сама моћи да формира општинску власт.

Стефановић је додао да је то подршка свему што је СНС урадила да би Србија постала боља земља и друштво, као и ономе што је урадила у борби против криминала и корупције.

"То је одговор за све који су нападали Александра Вучића и СНС, сви могући тајкуни и криминалци, ово је победа обичних људи који су изашли да покажу да се са тим неће помирити, да ће стати иза људи које цене и поштују и да ће тиме послати снажну поруку и подршку Вучићу у борби којом покушавамо да учинимо Србију бољим местом за живот", рекао је Стефановић.

Општински одбор СНС - Звездара, са својим члановима, активно је учествовао у помоћи својим пријатељима и страначким колегама на Вождовцу и то на месним одборима Медак 2 и Медак 3.
Председник и потпредседник ОО , били су присутни у изборном штабу, где су пратили стање на терену .