Вести

Mировић:СНС ускоро добиjа и Покраjински одбор

Потпредседник Српске напредне странке Игор Mировић изjавио jе данас да би до краjа маjа требало да буде завршен изборни процес у странци и наjавио формрање Покраjинског одбора за Воjводину, а затим и нов сазив Главног одбора СНС.

 

Mировић jе подсетио да jе пре две седмице Извршни одбор отворио процес избора у странци на свим нивоима и наjавио формирање Покраjинског одбора за Воjводину, коjи та стракна нема.

 

Oн jе Танјугу рекао да jе изборна процедура таква да месни одбори бираjу делегате скупштине коjи ће учествовати у изборним скупштинама у свим градским и општинским одборима.

 

Mировић jе додао да ће одлуком наjвишег органа странке СНС добити Покраjински одбор за Воjводину, те да ће након тога бити формиран и нови сазив Главног одбора СНС-а.

"Биће именован и нови орган странке - Генерални серетариjат, коjи ће обављати послове и задатке усклађивања политике странке на свим нивоима", казао jе он.

 

Mировић jе поjаснио да то значи да ће смернице коjе даjе Председништво и наjвиши органи странке, Генерални секретариjат координисати на свим страначким нивоима.

 

Према његовим речима, Генерални секретариjат ће бити формиран на краjу изборног процеса што ће се догодити током лета.

 

На питање да ли су тачни наводи поjединих медиjа да ће он бити на функциjи генералног секретара, Mировић jе рекао да то ниjе тачно.

"Са председником странке Aлександром Вучићем сам иницирао формирање Генералног секретариjата, па jе због тога вероватно неко извукао закључак да сам кандидат за ту функциjу, што ниjе тачно", закључио jе Mировић, напомињуjући да jе већ дуже време у странци задужен за питања Воjводине.