Вести

На Звездари у току радови на унапређењу својстава зграде

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић данас су обишли стамбену заједницу у Чингријиној 13 у којој се обављају радови на замени поштанских сандучића.

У разговору са станарима зграде Владан Јеремић је истакао да је ово једна од 47 регистрованих стамбених заједница са Звездаре које су се пријавиле на јавни конкурс који је расписала Општина за бесповратно суфинансирање активности на унапређењу својстава зграде и са којима су потписани уговори. На тај начин у овим стамбеним заједницама се обављају радови на замени улазних врата и/или поштанских сандучића. Ово је први пут да Општина путем јавног позива, из општинског буџета, сифинансира замену улазних врата и поштанских сандучића у стамбеним заједницама, за шта су у буџету Општине издвојена средства у износу од 6.000.000,00 динара. Потребне радове Општина суфинансира до износа од 90 посто, а стамбене заједнице дају преосталих 10 посто.

„На овај начин смо желели да омогућимо регистрованим стамбеним заједницама са Звездаре да на најбољи начин реше ове проблеме који у неким зградама постоје и више година”-рекао је Владан Јеремић и истакао да ће се ребалансом општинског буџета створити услови да буде расписан нови јавни конкурс који ће омогућити да и у другим зградама на Звездари буду извршени овакви радови, а суфинансирање активности на унапређењу својстава зграда биће настављене и убудуће.

Марко Попадић је са станарима разговарао о питањима у вези са активностима и сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа” истакавши да је међусобна добра сарадња начин да се проблеми, ако постоје, решавају на најбољи и најбржи начин.

Станари зграде су изразили своје задовољство због обављених радова на замени поштанских сандучића и рекли да је на овај начин квалитет њихових живота унапређен и да је сарадња са Општином дала видљиве резултате.