Вести

Нови докази у истрази напада на Бека

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да полиција има нове доказе из форензичке анализе који иду у прилог тези да напад на бизнисмена Милана Бека није професионално наручено убиство. Беково стање знатно боље, кажу у КЦС.

 

Небојша Стефановић је рекао да очекује да ће истрага брзо довести до нападача, преноси Танјуг.

"Кључни правац (истраге) за који верујемо да ће довести до откривања починилаца иде добро и очекујем да ће релативно брзо дати резултате и да ћемо имати починиоце", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Поводом различитих навода у медијима о нападу на Бека, Стефановић је рекао да не може да заустави медије у писању, али је истакао да није све тачно оно што се појављује у медијима.

Министар је навео да не може да саопшти више података да не би угрозио истрагу. 

Здравствено стање бизнисмена Милана Бека, који је у петак рањен из ватреног оружја, данас је "у битном побољшању" у односу на суботу, саопштио је Клинички центар Србије. 

"Данас је стање пацијента у битном побољшању у односу на претходни дан. Наставља се са интензивном терапијом", наведено је у саопштењу Клиничког центра, а преноси Бета.

Непознати нападач пуцао је на Бека у петак између 17.00 и 17.30 испред његове куће у београдском насељу Сењак. Беко је потом оперисан у Ургентном центру Клиничког центра Србије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је јуче да су, по досадашњим сазнањима, у нападу на Бека учествовале две особе, које највероватније нису професионалци.

МУП је урадио све што је могло да се уради у вези са комплетним предистражним радњама у случају Горана Перчевића, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Истиче да је полиција прикупила довољно доказа.

 

Стефановић: Довољно доказа против Перчевића

 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција, поводом хапшења власника "Интеркомерца" и бившег функционера СПС-a Горана Перчевића, послала јасну поруку да нико не може да се скрива од државе.

На конференцији за новинаре у Влади Србије, Стефановић је рекао да је јуче после неколико сати потраге Перчевић нађен и ухапшен, да је МУП урадио све што је могло да се уради у вези са комплетним предистражним радњама и да је полиција прикупила довољно доказа.

"Верујем да се са тим слаже Тужилаштво које, од овог тренутка, води истрагу", рекао је Стефановић.

Навео је да се нада да ће у случају Перчевића, као и у случају нападача на бизнисмена Милана Бека, већ данас и сутра да се заврше прелимарна испитивања.

"Наравно, биће на судији за претходни поступак да одлучи да ли ће бити одређен притвор или не а након тога поступак иде у редовну процедуру", рекао је Стефановић поводом хапшења Перчевића.

Упитан да ли ће штрајк адвоката отежати посао државним органима, Стефановић је рекао да штрајк адвоката свима отежава посао.

"Штрајк адвоката свима нам отежава посао, али надам се да ћемо обезбедити адвоката по службеној дужности", рекао је Стефановић.

Истичући да се не би усудио да коментарише судове, Стефановић је рекао да би волео када би ти случајеви ишли брзо јер се "овако ствара утисак у јавности да не радимо довољно и да не радимо све што је могуће".

Перчевић је јуче ухапшен код пријатеља М. Ћ. у стану на Бањици који је такође приведен.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг