Вести

Почели радови у улици Раде Кондића на Звездари

Градски менаџер Горан Весић и чланови Градског већа Весна Ивић, Марко Зељуг и Драгомир Петронијевић обишли су данас радове у Улици Раде Кондић у Малом Мокром Лугу на Звездари, где је на иницијативу грађана и уз подршку општинског одбора Српске напредне странке Звездара, почело сређивање једине неасфалтиране улице у том насељу .

Радове изводи „Београд-пут”,  дужина асфалтне подлоге износи око 350 метара, ширина пута три метра, а у радове ће бити уложено четири милиона динара.

– Земљани пут у једној европској престоници у 21. веку је срамота, али нажалост ово није једина таква улица у Београду. Има их на стотине. Срећан сам због ове иницијативе грађана и могућности да им се реши бар један од проблема – истакао је Весић.

Градски менаџер Весић разговарао је с грађанима о другим проблемима, попут лошег притиска воде и нечистоће насеља и договорио да се одмах закажу састанци с представницима градских предузећа како би се покушало да се и ови проблеми реше. Уклањање „дивље депоније” и  изградња парка такође су били захтеви грађана, на чему ће се радити у наредном периоду.

– Имамо на стотине дивљих депонија у Београду које стварају несавесни ауто-превозници који узимају новац да шут и грађевински материјал одвезу у Винчу а то ураде на некој ливади поред пута, као што је то случај са овом депонијом овде. Нема друге него да се промене законски прописи и да се таквим ауто-превозницима одузимају камиони када раде такве ствари. Ту измену закона ће предложити Град Београд – рекао је Весић грађанима који су ову иницијативу поздравили аплаузом.

Град је и сам планирао радове у овом насељу, па ће се тако реконструисати Основна школа „Драгојло Дудић” и здравствена станица јер су оба објекта стара и у веома лошем стању, додао је Весић и поручио грађанима да ће школа и задравствена станица бити урађени још ове године и да Агенција за инвестиције и становање има средства за то.

– Све то је још један доказ да се не одвајају центар и удаљени делови јер су сви грађани исти и сви проблеми имају исту тежину – поручио је Весић и додао да је политика садашње градске власти да буде стално на терену и са грађанима.

– Данас причам овде са вама у Малом Мокром Лугу, пре неки дан сам био у Обреновцу, па дан раније у Борчи... На терену је скоро сваки дан градоначелник Синиша Мали, који разговара са грађанима и решава сваки проблем који може, на терену су чланови нашег Градског већа, на терену су градски секретари и директори. Ми се не кријемо по канцеларијама и поносни смо што успевамо да нађемо решење за проблеме који су стари и више деценија. Разумећете да има много насеља у Београду са десетинама проблема и ми се трудимо да бар у сваком решимо макар један а будемо ли тако заједно радили, у наредном периоду ћемо решити много тога и сви заједно направити од Београда боље место за живот. Ми смо власт која не обећава куле и градове већ прича са људима, реагује на конкретне проблеме и решава их – рекао је Весић окупљеним грађанима Малог Мокрог Луга.

Драгомир Петронијевић је још једном подсетио да рад на терену и директна комуникација с грађанима „увек даје резултате”.

– Не постоје мање или више важни делови града. Ови људи не траже много, већ само да живе нормално и да имају инфраструктуру као и други делови Београда. Нажалост, не може све да се уради у једној години, али важно је да имамо план и да се ради корак по корак – рекао је Петронијевић.

Он је најавио и побољшање расвете у овом делу града и изразио захвалност одборничкој групи СНС-а, која је и указала на проблеме житеља Малог Мокрог Луга.

Догађају су присуствовали и директор Дирекције за путеве Славиша Живковић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.