Вести

Радомир Николић: Избори потребни да се убрзају реформе

Председник Извршног одбора СНС Радомир Николић рекао је данас да су ванредни избори расписани како би се убрзале реформе у држави, док је написе у медијима да су напредњаци већ договорили нову постизборну коалицију са социјалистима назвао "спекулацијама".

Радомир Николић
- Влада је радила добро, али сматрамо да реформе морамо спроводити много брже. Нисмо имали проблема са коалиционим партнерима у сарадњи, али смо сматрали да на неки начин не могу да прате темпо који смо ми наметнули - рекао је Николић за агенцију Бета на питање зашто су се напредњаци изјаснили за ванредне парламентарне изборе.

Према његовим речима, чланови СНС на државним и локалним функцијама дају све од себе и то очекују и од партнера у власти.

- Желимо да се сви тргну у оној мери у којој тешко стање у Србији то захтева од нас - рекао је Николић.

На питање да прокоментарише написе по којима је већ договорена нова коалиција СНС и СПС након избора, Николић је казао: "То су спекулације које ја не бих ни коментарисао".

Функционер СНС је одбацио тврдње да ће парламентарни избори успорити реформе.

- Влада функционише технички и за време избора и не видим шта ће да се изгуби. Неки ће људи бити ангажовани у кампањи, људи ће да изађу на биралишта и све ће бити готово за мање од два месеца - рекао је Николић.

Према његовим речима, СНС ће инсистирати на реформама које није било могуће спровести у претходних годину и по, од када је формирана влада са СПС.

- Реформе не могу да се спроведу за годину и по. Реформе су процес око ког мора да се направи озбиљан консензус у друштву, не само у парламенту....У све то треба укључити представнике радника, синдиката, опозиционих странака, јер се ради о законима који ће озбиљно да утичу на живот људи у наредном периоду", рекао је
Николић.

Функционер СНС је одбацио тврдње да се неспремност за реформе показала приликом повлачења нацрта закона о раду и казао да тај акт није још прошао ни филтрирање у Влади Србије.

- Неопходно је да закон о раду који се највише тиче грађана Србије буде доведен до перфекције и усклађен са осталим реформским законима - рекао је Николић за агенцију Бета.