Вести

Синиша Мали: Српска напредна странка неће одустати од политике да бринемо о онима којима је помоћ најпотребнија

Функционер Српске напредне странке Синиша Мали обишао је данас ромско насеље у Мирјеву и шеснаесточлану породицу Зорана Маринковића и том приликом оценио да се у протекле две године много тога променило у односу према ромској популацији у граду.
 
''У протекле две године, од када је Српска напредна странка дошла на власт у Београду, много тога се променило у односу према ромској популацији'', рекао је Мали.
 
Као пример, он је навео да је за две године 170 ромских породица нашло своје станове и уместо да живе у нехигијенским насељима у Белвилу, или у неким контејнерима, сада имају станове.
 
''Данас смо дошли да обиђемо породицу Маринковић на Звездари, да видимо на који начин можемо да  помогнемо'', рекао је Мали додајући да је повод обиласка Светски дан Рома, али да то не треба да буде један дан када се бринемо о Ромима.
 
Како каже, сваког дана, из недеље у недељу, из месеца у месец, морамо да се посветимо инклузији Рома и да им обезбеде нормални услови за живот у граду.
 
Подсећајући да је у протекле две године започето неколико програма који су везани за самозапошљавање Рома, Мали је истакао да је Зорану Маринковићу и његовој породици препоручио да се јаве на те програме.
 
Према његовим речима, уколико имају добре идеје и добро се обуче могу да добију новац за започињање свог бизниса од стране града.
 
Мали се захвалио Маринковићу на оптимизму додајући да ће и кроз странку и као град помоћи за 20 метара пута и у грађевинском материјалу.
 
Он је истакао да породица Маринковић не треба да буде пример једне породице којој се помаже, већ да то треба да буде системски напор, што и јесте.
 
Како је рекао, напор целог града је да помогне свима којима треба помоћи, а крајње решење је потпуна инклузија у смислу и школовања деце, издавање докумената која су неопходна.
 
''Српска напредна странка неће одустати од политике да бринемо о онима којима је помоћ најпотребнија, нећемо одустати без обзира да ли су то особе са инвалидитетом, деца са сметњама у развоју или било ко други'', рекао је Мали.