Вести

Србиjа неће банкротирати, биће новца за инвестициjе

ЦРНA TРAВA - Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да нема никакве опасности од банкрота за Србиjу и подвукао да ће убудуће имати дефицит  мањи од три одсто БДП попут наjразвиjених европских земаља.

Вучић jе обраћаjући се грађанима Црне Tраве подсетио на своjе речи од пре седам, осам месеци пре коjима ће Србиjа упркос фискалноj консолидациjи имати на краjу гдоине привредни раст од 0,5 до 1 одсто, што му, како jе приметио, нико ниjе веровао. 

A потврда таквом његовом ставу и уверењу jе, додао jе, и чињеница да ће MMф кориговати прогнозу раста БДП Србиjе.

"Tо потврђуjе моjе речи и то jе доказ да нисам лагао, обмањивао, и причао вам шарене лаже", рекао jе премиjер.

Додао jе и да нас у 2016. години очекуjе привредни раст од два одсто, а у 2017. години и већи и обjаснио да када каже да не да новац, онда мисли на "партиjске и идиотске" проjекте коjи уложено никада нису вратили грађанима Србиjе, а да ће пара за инвестициjе и развоjне проjекте бити.

Oн jе поручио грађанима Црне Tраве да ће им Влада Србиjе помоћи у свему што jе важно за развоj њиховог места, додао да не обећава мед и млеко, али да ће свакако живети боље него што jе то било у претходном периоду.

Вучић jе навео и да се ради на платним разредима те ће свако за исти посао бити исто плаћен, без обзира у коjем месту ради и да нема проблем да то каже и у Црноj Tрави и у Београду.

"Посао ми jе да водим рачуна о целоj Србиjи", поручио jе Вучић.

 

Веће пензиjе до краjа године, следеће повећање у 2016

Поручио jе пензионерима, посебно онима са наjнижим примањима коjа нису смањивана, да ће већ пред краj године имати веће пензиjе, коjе ће, како jе додао, бити повећане и следеће године.  

Oн jе поручио у Црноj Tрави да ће ускоро пензионери моћи да кажу да не само "могу да преживе, већ да могу да живе". 

Посебно се осврћући на пензионере са наjнижим примањима, премиjер jе рекао да повећања њихових пензиjа неће бити  "бог зна шта", али да су они зарадили да буду награђени.

"Посебно за вас са малим пензиjама, желим да кажем да ћете већ пре краjа године имати веће пензиjе, неће то бити бог зна шта, али 300,400 или 500 динара више, то сте ви зарадили. Mи смо успели као држава да се озбиљно односимо и да не трошимо од онога што треба да остане нашоj деци, већ да трошимо оно што имамо", поручио jе премиjер и додао да ће та повехцања бити настављерна и у следећоj години.

Раст плата и пензиjа на сваких шест месеци

 Вучић jе изjавио да ће се плате и пензиjе постепено повећавати, "на сваких шест месеци и на сваких годину дана", до 2017. године, истичући да jе предуслов за то тежак рад и стрпљење и подршка грађана Влади Србиjе у спровођењу реформи.

Прво повећање плата и пензиjа уследиће пре краjа године и то ће бити само почетак повећања примања грађана, наjавио jе српски премиjер.

"Без ваше подршке, ми немамо никакву снагу. Са вашом подршком имамо  велику снагу и огромну енергиjу да ствари мењамо, да Србиjу и углед Србиjе подижемо у свету да тешким економским мерама правимо здраву Србиjу, здраву привреду за будућност и да обезбедимо много више посла за све вас", поручио jе Вучић грађанима Црне Tраве.

"И ви пензионери коjи сте добро разумели у каквим се трешкоћама држава налази, са сигурношћу можете да рачунате, не на велико, али на постепено и сигурно повећавање пензиjа", обећао jе Вучић.

Према његовим речима, то повећање биће спроведено тако да ни jедног секунда не буду угрожене државне финансиjе и стање у буџету и то под условом ако будемо радили као до сада.

"Посебно за вас са малим пензиjама, желим да кажем да ћете већ пре краjа године имати веће пензиjе, неће то бити бог зна шта, али 300,400 или 500 динара више , то сте ви зарадили. Mи смо успели као држава да се озбиљно односимо и да не трошимо од онога што треба да остане нашоj деци, већ да трошимо оно што имамо", поручио jе премиjер и додао да ће та повећања бити настављерна и у следећоj години.

 

Извор: Танјуг