Вести

Стефановић на прослави обележавања Дана полициjе РС

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас у Бањалуци да ће сарадња са полициjом Републике Српске у наредном периоду бити додатно унапређена у циљу ефикасне борбе против криминала, корупциjе и тероризма. 

 

Стефановић, коjи jе присуствовао церемониjи обележавања Дана полициjе Републике Српске, рекао jе да Србиjа и РС веома блиско сарађуjу у многим областима и да у тоj сарадњи посебно до изражаjа долази сарадња два министарства унутрашњих послова. 

 

Mинистар jе, како се наводи у саопштењу MУП-а, рекао да jе с министром полициjе РС Драганом Лукачем разговарао о унапређењу сарадње у борби против корупциjе, криминала, што jе jедна од основних функциjа полициjе.

 

Према његовим речима, тема разговора били су и изазову тероризма коjи, како jе обjаснио, нажалост постаjу присутни и на нашим просторима.

 

"Не треба да чекамо да се неки инцидент догоди, већ полициjа мора да буде спремна да реагуjе брзо и ефикасно, што су данас и показали припадници Специjалне jединице полициjе на вежби", истакао jе Стефановић.

 

Oн jе поручио да ће министарства унутрашњих послова Србиjе и РС у наредном периоду показати приврженост постоjећоj доброj сарадњи и да ће jе додатно унапредити "разменом информациjа, што jе кључно за боље и чвршће контакте између два министарства".

 

Стефановић и директор српске полициjе Mилорад Вељовић положили су венац на спомен плочу страдалим припадницима MУП-а РС, присуствовали показноj вежби Специjалне jединице полициjе и церемониjи доделе признања припадницима MУП-а Републике Српске за предан рад.

 

 

Извор: МУП Србија