Вести

СТЕФАНОВИЋ: ОТЕТ НОВАЦ ДА СЕ ВРАТИ ДРЖАВИ

У акцији сузбијања криминала приведено је осам особа због сумње да су за 75 милиоан евра оштетили компанију "Галеника", изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и поручио да грађани могу да очекују да ће истрага показати и тачну кривичну одгворност али и токове новца.
 
Стефановић је на конференцији за новинаре поручио грађанима да могу очекивати даљи рад на случају "Галеника" и да могу очекивати утврђивање тачног чињеничног стања, појединачну одговорност и токове новца, односно где је тај новац завршио.
 
Министар полиције је назначио да је ово још једна од истрага у оквиру 24 спорне приватизације и подвукао да је у тим случајевима до сада приведено 135 особа и да су за све портврђене оптужнице, што показује и потврђује добар и квалитетан рад полиције.
"Истрага ће ићи до краја и видећемо где је отишао новац јер починиоци кривичног дела не треба само да одговарају него и да се нађе где је новац који је украден", рекао је Стефановић.
 
Он је објаснио да се приведена лица терете да су омогућили "Велефарму" да добије кредит у висини од2,246 милиона евра, који "Велефарм" није могао да врати већ је то "Галеника" у целости преузела на себе.
Министар је додао и да је "Галеника" упутила "Велефарму" већу количину лекова за коју је "Велефарм" као средство плаћања дао менице иако се знало у тренутку извршења посла да ће та веледрогерија ићи у ликвидацију и стечај и да менице неће нити наплаћене никада.
 
Министар полиције је истакао да ће бити истражити сваки траг, нагласивши да "не смемо да дозволимо да људи буду намагарчени и да неко одговара, а да се новац склони негде са стране. Трудићемо се да се новац отет од државе врати држави".