Вести

Стефановић: Важно поверење грађана у полициjу

На платоу испред Палате "Србиjа" неколико jединица MУП-а данас jе грађанима представило своj рад, у оквиру акциjе "Полицаjац у заjедници", коjоj jе присуствовао и министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, уз поруку да ће полициjа увек штитити грађане и показати да jе jача од сваког криминалца.

Циљ акциjе jе да се кроз дружење и едукациjу, приближи рад полициjе грађанима, посебно младима и деци, а грађанима су своj рад представили припадници Управе полициjе, Управе саобраћаjне полициjе, Полициjске управе за грда Београд, Сектора за ванредне ситуациjе, Жандармериjе и Специjалне антитерористичке jединице (СAJ).

Пажњу наjмљађих, али и оних мало стариjих, наjвише су привукли припадници коњичке jединице, али и "Жандармериjе" коjи су им дозволили да "завире" у возила и пред њима демонстрирали неколико показних вежби.

У обраћању присутнима, министар Стефановић jе истакао да jе важно да грађани стекну поверење у полициjу, али и указао да jе то двосмерно, односно да полициjа радом и залагањем мора да заслужи поштовање грађана.

"Oви младићи и девоjке у униформама, али и они ван униформи, у претходне две године показали су да могу брзо и ефикасно да делуjу и да њихов рад даjе резултате", рекао jе Стефановић.

Oн jе истакао да jе малолетничка деликвенциjа смањена за 20 одсто, броj погинулих у саобраћаjним несрећама за 18 одсто, а укупна стопа криминала за 9,4 одсто, уз повећане заплене наркотика.

"Радимо на томе да сви грађани буду сигурниjи", поручио jе Стефановић и додао да jе важна интеракциjа са грађанима, коjи треба да осећаjу да jе полициjа ту да их заштити.

Oн jе подсетио да jе у последње две године организован већи броj сличних манифестациjа, у већини места, како би се рад полициjе приближио грађанима, а посебно jе истакао акциjе у школама, у оквиру коjих jе школарцима обjашњено шта jе улога полициjе, али и коjе опасности њих вребаjу и како да им се одупру.

Стефановић jе нагласио да полицаjци мораjу бити честити, исправни, некоруомпирни, озбиљни људи, коjи раде своj посао и штите безедбност сваког човека у земљи.

"Важно jе да радимо заjедно, jер само тако можемо победити свако зло. Полициjа ће се увек наћи у заштити свог народа и бити уз њега. Показаћемо да смо jачи од сваког криминалца", истакао jе Стефановић.

Mинистар jе данас поделио и награде, таблет рачунаре, ученицима коjи су се у акциjама "Полицаjац у заjедници" у школама наjвише истицали.