Вести

Стефановићу презентована нова платформска решења "СAП"

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић састао се данас са представницима немачке компаниjе "СAП" коjи су му презентовали нова платформска решења чиjи jе циљ побољшање пословних процеса, саопштио jе MУП.

 

Tоком састанка истакнута jе и неопходност успостављања jединствене колекциjе структуираних и неструктуираних података, као и интеграциjа са интерним системима MУП и са екстерним системима партнерских институциjа, као и са jавним изворима информациjа.

 

Mинистар Стефановић jе истакао значаjну улогу информационих технологиjа у борби против криминала, као и да MУП покушава да кроз модернизациjу те области прати, колико jе могуће, све трендове, и да кроз едукациjу припадника MУП обезбеди висок степен технолошког знања, наведено jе у саопштењу.

 

Стефановић jе такође рекао и да jе ИT-сектор MУП-а наjразвиjениjи у односу на друге државне институциjе.

"Стога нас радуjе свака могућност унапређивања и модернизациjе, како инфраструктуре, пословних решења, тако и даље образовање припадника MУП-а у овоj области", нагласио jе министар.

 

Kомпаниjа "СAП" већ сарађуjе са MУП, а са филиjалама у више од 130 земаља jе светски лидер када jе у питању пословни софтвер, као и услуге везане за софтвер, закључуjе се у саопштењу.