Вести

у организацији ОО СНС Звездара одржана је 51. трибина Српске напредне странке под називом „Борба против корупције“.

У препуној сали М.З. Липов лад, у организацији О.О. СНС  Звездара  одржана је  51. трибина Српске напредне странке под називом „Борба против корупције“. Присутни су поздравили долазак члана Главног одбора и председника Савета за борбу против корупције  Српске напредне странке (СЗБПК) Угљешу Мрдића , академика проф.др Костадина Пушару подпредседника Савета за борбу против корупције Српске напредне странке, проф. Др Милорада Бејатовића стручног сарадника Савета за борбу против корупције Српске напредне странке, и Весну Ивић шефа Иѕборног Штаба ОО СНС Звездара.
 
Трибину је отворила Весна Ивић као домаћин истакавши  да се само уједињени и сложни можемо изборити са највећом пошасти савременог доба, корупцијом која је у добром делу сузбијена одлучном борбом председника Александра Вучића и његових сарадника, али не и искорењена.
 
Председник СЗБПК Српске напредне странке Угљеша Мрдић говорио је о томе колико је значајно и битно да као појединци дамо допринос борби против корупције, евидентирамо случајеве и обратимо се за помоћ. „Свако од вас понаособ може у сваком тренутку да се обрати нашем тиму транспарентно или анонимно и укаже на све оно што сматра да подлаже корупцији. На тај начин можемо да помогнемо себи, својима и нашем председнику да настави борбу са којом се узео у коштац од првог дана. Корупције има и у редовима СНС-а , али нико није заштићен. Мрдић тврди да ефеката трибина и едукација има јер се грађани све више јављају и укључују. " Проблем је што су градјани у страху и пријављују корупцију анонимно. Треба их разумети , страх од губитка радног места постоји. Али закон о узбуњивачима ту помаже да се градјани ослободе. 24. Априла гласајмо за Српску напредну странку. Гласајући за број 1. гласамо против корупције и отварамо пут Александру Вучићу да још енергичније делује против највеће пошасти савременог друштва“, рекао је Угљеша Мрдић.
 
Проф.др Костадин Пушара и проф. Др Милорад Бејатовић говорили су о значају превенције, раног откривања и узбуњивања коруптивних деловања. По њиховим речима јако је битно да се кортупција препозна на време и да као савесни грађани правовремено делујемо, доставимо информације и потрудимо се да до корупције не дође. 
Након завршених излагања уважених стручњака, уследила су многобројна питања присутних на која су дати конкретни  и детаљни одговори.  
Држава наставља борбу против корупције и у њу се мора укључити што већи број грађана јер једино тако је могуће направити помак, порука је вечерашње  трибине.