Вести

УСКОРО ИМЕНА СМЕЊЕНИХ ДИРЕКТОРА

Николић је рекао да је СНС кренула од 11 општина, у којима је дат налог да представници те странке изађу из локалне власти, због незадовољства начином на који је све функционисало.

"Сматрамо да се тамо може много боље", рекао је Николић и додао да и председник странке Александар Вучић и људи који учествују у раду владе и Председништва шаљу својим радом и залагањем поруку "да наши људи на локалу морају да дају максимум од себе".

На питање новинара који директори ће бити смењени из редова СНС и по ком принципу, Николић је одговорио да, "што се тиче државних предузећа, имена ће вероватно бити објављена после следеће седнице владе". Он је додао да је "тачно то да се ради о неким предузећима која су провлачена кроз медије у последњих месец дана" и да се на Председништву СНС говорило о свим јавним предузећима.

Николић је најавио да ће се у свих 11 општина сви функционери, који су, захваљујући локалној власти, именовани на функције у јавним предузећима локалне самоуправе, једноставно повући са својих функција.

"Овим показујемо да смо одговорни. Ми смо прва странка у Србији која је икада учинила овакав потез. Подижемо лествицу нешто више", рекао је Николић и нагласио да је испред свега интерес грађана.

Упитан о изјави министра саобраћаја и члана Председништва СПС Александра Антића да сада није време за расписивање ванредних избора, Николић је одговорио да се унутар СНС залаже за изборе.

"Позиција и функција коју у страначкој организацији обављам тражи да стално проверавамо одборе, да проверавамо странку, да видимо колико смо компактни, колико смо снажни и јаки и колико поверење грађана уживамо", рекао је Николић.

Он је оценио да има много разлога за изборе, као што има и много разлога против избора, а да ће у сваком случају одлука о томе бити најбоља могућа за грађане Србије. Николић је истакао да влада треба увек да буде одраз тога како размишља бирачко тело и грађани Србије и да се много тога променило од последњих избора у ставу грађана према одређеним странкама. Он је додао да "оно што би смо постигли је да нека будућа влада ради у миру, али још није донета коначна одлука".

Николић је да ће за наредних неколико дана бити заокружена причу о кандидатима за председника странке, с обзиром на то да се приближава рок, када треба да се утврди листа. Николић је додао да очекује у наредна два-три дана да се сви одбори изјасне о томе ко је кандидат и да до сада ниједан одбор није подржао кандидатуру Владимира Цвијана.

Николић је оценио да самим тим што Владимир Цвијан критикује оно што позитивно перципира велика већина грађана Србије и сви чланови СНС "показује свима колико је неозбиљно ушао у читаву причу" и да Цвијану није циљ сама кандидатура за председника СНС, него да брука странку.

На питање да ли је Оливер Антић остао на функцији саветника председника Србије, Николић је одговорио да је Антић, не само поднео оставку на функције, него и напустио СНС.