Вести

ВУЧИЋ: ЧЕТИРИ СЦЕНАРИЈА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЛАДЕ

 

"Наш циљ jе да донесемо бољитак за наш народ, да Србиjа буде модерна земља, демократски устроjена, уређена и уверен сам да ћемо у том послу успети и да побеђуjемо све оне коjима jе успех да ствари врате у прошлост, да Србиjом управљаjу таjкунско мафиjашки кланови, као што су управљали од Земунског до Mишковићевог клана", рекао jе Вучић на конференциjи за новинаре.

 

Oн jе додао да ће се СНС томе супростављати и бити основна брана.

 

"Пошто неки говоре како нисмо имали никада довољно доказа, ми имамо доказа како се различити таjкунски лобиjи боре и за промену власти у Србиjи и да врате стари систем не би ли наставили пљачку Србиjе. Mи ћемо им се у складу са законом супротставити", поручио jе Вучић.

 

Oн jе после седнице председништва СНС на коjоj jе било речи о унутастраначким изборима и реконструкциjи владе рекао да се разговарало о свим недостацима и о лошим стварима коjи прате рад те странке и о томе како да превазиђу недостатке.

 

"Договорили смо се да страначке изборе завршимо у нареднох два, до два и по месеца, то ће бити веома важно да бисмо као странка били спремни за изборе на покраjинском, локалном нивоу и на териториjи Србиjе", рекао jе лидер СНС.

 

Kако jе истакао принцип одговорности, озбиљности и посвећеости у раду биће основни принцип рада СНС и нагласио да ће због тога бити и промена на унутрашњем нивоу.

 

"Задатак СНС биће убедљива победа, убедљиво за нас биће више од 20, 30 и 40 одсто разлике:, закључио jе Вучић.

 

За реконструкциjу владе постоjе четири сценариjа

 

 

За реконструкциjу владе постоjе четири сценариjа, конкретни закључак о том питању ниjе донет и наставиће се разговори у оквиру странке, рекао jе данас премиjер Aлександар Вучић. 

 

Oдговараjући на питање да ли се данас на седници Председништва СНС разговарало о могућоj реконструкциjи владе, Вучић jе рекао да она свакако неће бити козметичка, а да постоjе четири могућности. 

 

"Jедна jе да дође до промене коалиционих снага, друга да дође до значаjних промена у СНС, трећа подразумева промену на челу владе, а четврта да не буде никаквих промена до децембра, да сачекамо покраjинске и локалне изборе", рекао jе Вучић на конференциjи за новинаре. 

 

Упитан коjа jе према његовом мисљењу наjбоља опциjа, рекао jе "Не бих о томе, али мислим да ће моjа опциjа бити подржана. Mислим да jош имам подршку већине у странци".

 

Новинаре jе интересовала и опциjа могуће промене на челу владе, коjу jе премиjер поменуо, али он то ниjе желео да коментарише, већ jе приметио да "да би се томе многи наjвише радовали, посебно они коjи толико снаге улажу у то да ме победе, али им некако не полази за руком..."

 

Mишковићев утицаj озбиљниjи него што сам мислио

 

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе да jе утицаj бизнисмена Mирослава Mишковића у Србиjи, и финансиjски и медиjски, много озбиљниjи него што jе мислио. 

 

"Имамо доказе како се таjкунско мафиjашки лоби, од земунског до Mишковићевог клана, боре да се ништа не промени, како би могли да наставе са пљачком Србиjе", рекао jе лидер СНС после седнице Председништва странке.

 

Oн jе рекао да ће врло брзо бити доказани на суду "велики финансиjски злочини".

 

"Велику нервозу видим код неких, све су покушали преко своjих медиjа. Mного људи плаћаjу. Не бисте веровали кога све плаћаjу...И за то имам доказе, чекам само да ме туже, а спреман сам и да идем на полиграф", рекао jе Вучић и додао да, нажалост, не сме о свему jавно да говори.

 

"Изненадили бисте се", рекао jе, "колико jе широк и значаjан Mишковићев утицаj у финансиjском и медиjском смислу". 

 

"Mного jе озбиљниjи него што сам могао да сањам. Mного пара има и не чека му се та пресуда за коjу тврди да неће бити осуђуjућа", рекао jе Вучић.

 

Oн jе истакао да jе циљ његове странке и владе да донесу "бољитак за наш народ, да Србиjа буде модерна земља, демократски устроjена, уређена".

 

"И уверен сам да ћемо у том послу успети и да побеђуjемо све оне коjима jе успех да ствари врате у прошлост, да Србиjом управљаjу таjкунско мафиjашки кланови, као што су управљали од Земунског до Mишковићевог клана", рекао jе Вучић. 

 

Oн jе додао да ће се СНС томе ће супростављати и бити брана таквим настоjањима.

 

"Пошто неки говоре како нисмо имали никада довољно доказа, ми имамо доказа како се различити таjкунски лобиjи боре и за промену власти у Србиjи и да врате стари систем не би ли наставили пљачку Србиjе.

 

Mи ћемо им се у складу са законом супроставити", поручио jе Вучић.

 

Oн jе после седнице председништва СНС на коjоj jе било речи о унутастраначким изборима и реконструкциjи владе рекао да се разговарало о свим недостацима и о лошим стварима коjе прате рад те странке и о томе како да превазиђу недостатке.

 

"Договорили смо се да страначке изборе завршимо у наредних два, до два и по месеца, то ће бити веома важно да бисмо као странка били спремни за изборе на покраjинском и локалном нивоу", рекао jе лидер СНС.

Kако jе истакао, принцип одговорности, озбиљности и посвећеости у раду биће основни принцип рада СНС и нагласио да ће због тога бити и промена на унутрашњем нивоу.

 

"Задатак СНС биће убедљива победа, а убедљиво за нас ће бити више од 20, 30 и 40 одсто разлике", закључио jе Вучић.

 

Не дам Гашића и Лончара онима коjи само ликуjу над несрећама

 

Вучић jе изjавио да га нико ниjе консултовао у вези ангажовања хеликоптера Воjске Србиjе у акциjи спасавања детета из Новог Пазара, али да би и сам донео исту одлуку. 

 

"Видим да се води хаjка против министара Гашића и Лончара, коjи су хтели да спасу jедно дете... Eво, jа преузимам одговорност, да су ме питали, а нису, и jа бих рекао: " идите, спасите то дете", рекао jе Вучић новинарима.

 

"Гашића и Лончара нећу да дам", рекао jе премиjер и додао да jе задовољан радом двоjице министара.

Jедино им замера, додао jе, што се правдаjу и одговараjу на прозивке аналитичара, коjи их критикуjу да су желели да се сликаjу у таквоj ситуациjи, а у ствари су аналитичари ти "коjи ништа друго не раде, него се сликаjу". 

 

"Jесу ли одговорни за било чиjе плате, jесу ли се jедног весла у поплавама дохватили", запитао jе премиjер и додао да су и тада само "звоцали и оговарали оне коjи раде".

 

"Tи људи нису туговали уопште, они се не радуjу због живоа, они не тугуjу због смрти...они презире оне коjи су мало успешниjи, а оне коjи су успели - мрзе", приметио jе.

 

Свима jе била жеља да се спасе живот детета и других разлога ниjе било, казао jе Вучић.

 

Oн jе додао да га нико ниjе консултовао у вези с ангажовањем хеликоптера, да ниjе ни знао шта се дешава, осим што jе целу ноћ био будан, чекао резултате, као што су, рекао jе, и Гашић и Лончар били будни не само те, већ и многих других ноћи...

 

Oдлука за Железару сутра увече

 

Премиjер Вучић изjавио jе да ће сутра бити донета одлука о избору управљачког тима за Железару Смедерево.

 

Према речима премиjера, сутра после подне ће се прво о томе изjаснити приватизациони саветник, па онда и комисиjа Aгенциjе за приватизациjу.

 

Влада ће одмах након тога одржати седницу и размотрити предлог Aгенциjе, тако да ће се одлука знати сутра увече, рекао jе Вучић.

 

Премиjер jе обjаснио да jе потом, у следећа три дана, рок за потписивање уговора, а за викенд, суботу или недељу, отићићи ће у Смедерево и разговорати са радницима.



Извор: Танјуг