Вести

ВУЧИЋ: ДА ИСТОЧНА СРБИЈА ПОСТАНЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ДЕО СРБИЈЕ

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ- Александар Вучић је поручио данас у Великом Градишту да ће влада посебну пажњу посветити том крају и да ће помоћи да постане један од најекслузивнијих делова Србије, у који ће долазити нови инвеститори и већи број туриста.
 
Вучић је, у обраћању грађанима, рекао да је влада препознала перспективу Великог Градишта и истакао да ће уложити новац, између осталог и у обнову путева, како би део Србије од Голупца до Доњег Милановца постао један од најексклузивнијих делова Србије.
 
"Велики новац ћемо уложити, а то значи нова радна места. Међутим мораћемо да се постарамо да путеви буду бољу. Када идете од Раброва до Великог Градишта не знате у коју ћете рупу пре упасти. Локалној самоуправи је потребна помоћ Путева Србије и владе и ми ћемо помоћи", рекао је Вучић.
 
Он је поновио да је влада ове године изградила више путева него икада раније и да жели да ускоро и људи из Великог Градишта и околине то виде, јер путеви, навео је, значе довођење инвеститора, нове фабрике, нове туристичке комплексе.
 
"Запамтите шта сам рекао, биће десет пута бољи пут него данас. Морамо да проширимо пут Дунавском магистралом да буде бољи у наредне четири године", казао је он.
 
Вучић је рекао да је актуелна влада спровела болне реформе, али да је после њих и Светска банка, врло строга међународна институција, саопштила да се Србија опоравља брже него што су мислили и да има константан позитиван раст.
 
"У рецесију и у минус се више никада нећемо враћати", подвукао је Вучић, истакавши да ће Србија у наредних десет година имати само раст.
 
Вучић је најавио да ће пољопривредници пре јесени добити субвенције, наводећи да се тражи новац у буџету из уштеда које су остварене како би би био распоређен пољопривредницима за ђубриво и машине.
 
Лидер напредњака је рекао и да тајкуни више не владају Србијом, иако ће, каже, много воде Пеком и Дунавом протећи док сви они не буду побеђени.
 
Вучић је рекао и да није имао прилику да до сада дође у Велико Градиште јер се, каже, влада борила све време са великим наслеђеним проблемима, дефицитом, али и чињеницом да су Србијом управљали тајкуни. Вучић је, говорећи о предизборној кампањи, рекао грађанима да је захвалан што долазе на "досадне" скупове СНС, додавши да је срећан што на митинзима његове странке нема увреди и псовки, које се могу видети код политичких противника, чија је политика усмерена само на мржњу против њега.
 
Избори пред нама су, према његовим речима, гласање за будућност или прошлост, прошлост пљачкашких приватизација, или оних који би волели да нас врате у сукобе.
 
"Нећу то дозволити. Хоћу да свако у земљи сме да каже да је Влах, Словак или шта год. Желимо да сачувамо мир и стабилност. Имам довољно снаге да заштитим сваког грађанина наше земље, макар и онога који ми је политички противник, и ако га гони Хаг штитићу га као грађанина, али ћу исто тако смети да кажем нећу да се сагласим са том политиком и да делим људе по нацији и вери", најавио је лидер СНС.
 
Захваливши се пензионерима посебно на трпељивости Вучић је најавио да ће пензије убудуће ићи само навише, бити стабилне, сигурне и редовне, као и плате у јавном сектору.
 
Такође је рекао да треба покушати да вратимо наше грађане из Аустрије, Немачке, Швајцарске, да осете да има људи који брину о њима и желе да виде њихов капитал овде, а не да одлазе из земље.
 
Председник општине Велико Градиште Драган Милић истакао је да та општина има велике амбиције да развија туризам, уз бројне реке и језера и објекте на њима.
 
Он је казао да СНС на изборе излази са квалитетном листом за одборнике, међу којима су правници, здравствени радници, приврендници, пољопривредници, сви који имају резултате.
 
"Програм који представљамо је амбициозан али реалан. Нећемо се бавити другима, већ оно што обећамо ми ћемо реализовати, и после годину, две или четири приказати наше резултате", поручио је Милић.