Вести

Вучић: Доводите инвеститоре, али саслушаjте пажљиво грађане

РУMA - Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће влада наставити с реформама и привлачењем инвестициjа, а да ће грађани већ 2016. године осетити значаjан и jасан бољитак, уз поруку да инвеститори треба да имаjу сву пажњу локалних самоуправа и државе.

"Већ краjем године људи ће у своjим новчаницима осетити, не велики, али какав такав бољитак, а већ 2016. године ће таj бољитак бити значаjниjи и jасниjе ће се видети и осетити", рекао jе Вучић на обележавању Славе Светог Николаjа у општини Рума. 

Честитаjући славу грађанима, Вучић jе подсетио да влада помаже у развоjу бизниса и запошљавању, али jе поручио да мора jош боље и више да се ради како би и резултати били видљивиjи.

Похвалио jе домаћине да су у развоj општине уложили доста, те да jе између осталих сталан посао у компаниjи Kалцедониjа добило 325 људи (264 сталан посао и 61 на одређено време).

Челницима општине поручио jе да и даље раде на привлачењу страних инвеститора, обећао да ће им влада у томе пружити сву могућу помоћ и наjавио ове и следеће године нова улагања у инфраструктуру у општини Рума, али и у целом Срему.

"Не само што ће кроз општину Рума пролазити главни магистрални правац Нови Сад - Mачва , већ ћемо колико на лето и током целе 2016. године поправљати путну инфраструктуру у целом Срему", истакао jе премиjер.

За челнике општине имао jе jош jедан савет - да отворе канцелариjе за грађане и помогну им у решавању свакодневних проблема. 

"Видите коjи су њихови проблеми - неке можемо, а неке не можемо да решимо, али људи поштуjу рад, посвећеност, пажњу и одговорност и уверен сам да ћемо направити разлику", истакао jе Вучић и додао да веруjе да ће Рума и даље бити привлачна страним улагачима, компаниjама коjе, како jе рекао, треба да имаjу сву пажњу локалних самоуправа и државе.

Председник општине Рума Слађан Mанчић захвалио jе премиjеру на посети и уручио му Душанов законик и Икону светог Николаjа. 

Mанчић jе честитао свим грађанима славу без обзира на нихову вероисповест и поручио да Рума уз подршку владе постаjе напредан град.