Вести

Вучић: Храбри полицајци као пример

Премијер Србије Александар Вучић примио је припаднике МУП-а који су учествовали у спасавању двогодишње девојчице која је отета 13. марта у насељу Браће Јерковић, поручивши да треба да буду пример свима који раде у држави и користе народни новац.

 

Уз напомену да су сви у Србији поносни на оно што су урадили, премијер Србије је рекао да му је велика част и да је поносан што може да им стисне руку и каже велико хвала.

 

"Тиме сте показали велику посвећеност која се тражи од свих нас у држави", поручио је Вучић, подсећајући да је полиција претходних дана решила и убиства у Глогоњском риту.

 

Вучић је рекао да је посвећеност припадника полиције на спречавању отмице показатељ и залог уређеније, пристојније и модерније Србије.

 

"Посао који радите је један од најтежих, полицајци и војници свакодневно излажу свој живот опасности. Свакодневно се дешавају несреће, проблеми, рукује се и оружјем, има много мука и увек ће их и бити. Зато је ваша посвећеност показатељ и залог за једну уређену, пристојну и модерну Србију за коју се боримо. У то искрено верујем, јер од рада и посвећености све долази и на томе се, на крају крајева, и завршава", поручио је Вучић.

 

Премијер је нагласио да у Србији данас више немамо "велике мафијашке кланове" и да не постоји ни "земунски", ни "вождовачки", ни било који други клан, али да ћемо морати још више да се посветимо борби против криминала и корупције.

 

Вучић је рекао да је циљ да младима узор буду полицајци, а не криминалци.

 

"Сигуран сам да ћете још много добрих дела да урадите за наш народ и грађане, сигуран сам да нећете да кукате, а ми ћемо да гледамо да, колико можемо а не можемо много, држава помогне и покаже да такву храброст, одговорност и посвећеност уме да цени", поручио је Вучић полицајцима.

 

Састанку су присуствовали начелник Саобраћајне полиције Владимир Ребић и његов заменик Слободан Малишић, као и тројица саобраћајних полицајаца који су учествовали у хапшењу отмичара – Сава Папић, Раде Вујановић, Иван Лапчевић.

 

Према Лапчевићевим речима, отмичари су били изненађени брзом реакцијом полиције и уплашени.

 

Подсетио је да је мушкарац покушао да остави дете покрај пута, а да отмичари наставе пут даље, али да их је полиција у томе осујетила.



 

Извор : Танјуг

Видео: Игор Скенџић