Вести

ВУЧИЋ: И КАДА УБЕДЉИВО ПОБЕЂУЈЕМО, МЕЊАМО СЕБЕ И ГЛЕДАМО У БУДУЋНОСТ

Сви потпредседници СНС биће нови, млади људи, најавио је данас лидер странке Александар Вучић после седнице Председништва, и додао да од среде почиње разговоре са другим политичким партијама о влади.

- Моји пријатељи и колеге који ће од сутра бити потпредседници, заједно ће са мном наставити да буду у извршној власти и влади, а после тога ћемо да видимо - рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ће на тај начин бити обновљена енергија и постигнути бољи резултати у бућуности.

Вучић је рекао да се СНС по томе разликује од свих, јер има довољно снаге да се, и кад побеђује најубедљивије у Европи, себе мења и гледа у будућност.

Он је рекао и да је као председник странке задовољан радом и активностима потпредседника странака и других активиста, али да није задовољан на локалном нивоу.

Мандатар за састав нове владе Александар Вучић најавио је да ће 3. или 4. јуна бити конститутивна седница Скупштине Србије, а да ће влада Србије бити формирана до 16. јуна.

- Другог јуна ће бити конститутивна седница покрајинског парламента, 3. или 4. Скупштине Србије. Недељу дана касније је реално да се крене у формирање покрајинске владе, затим и републичке и све би требало да буде завршено до 16. Јуна - рекао је Вучић након седнице Председништва СНС.

 

Нисам задовољан радом појединих функционера СНС

Мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић поручио је данас да није задовољан радом неких функционера СНС, посебно оних у локалним самоуправама, истичући да ће политика контроле њиховог рада убудуће добити пун печат. 

- Задовољан сам радом и активностима великог броја, не само потпредседника странке, него и функционерима, а некима нисам задовољан, посебно онима на локалном нивоу - рекао је Вучић на конференцији за штампу.

Вучић је рекао да ће лично ићи у неке градове, заједно с колегама министрима. Он је најавио контролу рада људи који раде у локалним срединама, скренувши пажњу на то да је републичка листа добила много више гласова него локалне листе. 

"То показује да они (функцонери на локалу) или нису увек најбоље или нису добро радили", рекао је Вучић додајући да ће убудуће контролни механизми бити чвршћи.

Вучић је поручио да влада неће да подржава неспособне у локалним самоуправама, и да политика строже контроле њиховог рада мора да добије пуни печат у наредном периоду.

 

Владу састављам ја, а не Путин

Путин није поменуо ниједну странку осим СНС, рекао је мандатар за састав владе Александар Вучић, наводећи да су га насмејали наводи да је председник Русије Владимир Путин ургирао да СПС уђе у нову владу, истичући да је са њим имао пристојан и учтив разговор током којег није поменута ниједна партија, осим његове, СНС.

Вучић је запитао зашто се сви интересују да ли је Путин имао сугестије у погледу састава владе, и истакао да су и други заинтересовани за састав владе, али да добро знају да му "фонтане жеља" ништа не значе, већ само жеље грађана.

Он је навео да је са Путином причао о партијским стварима и сарадњи Србије и Русије.

- Председник Путин је на пристојан и учтив начин разговарао, није поменуо ниједну партију сем партије коју ја водим - рекао је Вучић на конференцији за новинаре. 

Он је истакао да му је смешно да коментарише наводе да неко може да ургира за састав владе, јер ће кандидате предложити лично он.

- Састав владе предложићу ја, веома поштујем Путина и примедбе које чујем са свих страна. Али немојте да ми причате да то одређује Путин, па имате и друге заинтересоване за министарства, државне секретаре, помоћнике...- констатовао је Вучић.

 

Имаћемо посла, али ће раст у 2017. бити наjвећи у EУ

Mандатар за састав Владе Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе да ће влада имати много посла како би фискални дефицит пао на jедан и 1,5 одсто у наредним годинама, а раст српске привреде ће, уверен jе, већ наредне године бити можда и наjвећи у Eвропи.  

Вучић jе рекао да ће влада имати посла када jе реч о реформама jавних предузећа, решавању проблема предузећа у реструктурирању, да ће бити посла како би се фискални дефицит спустио на jедан и 0,5 одсто у годинама пред нама, и како би кривуља jавног дуга кренула на обрнуту страну - да пада.

Вучић jе рекао да, како види, ове године ће Србиjа бити друга по висини раста у региону, а прва ће бити jедна мала земља. 

"Следеће године ћемо ми бити први, не само у региону,  већ jе могуће и у Eвропи", рекао jе Вучић.