Вести

Вучић: Mогуће повећање плата и пензиjа у 2015.

 

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да постоjи могућност да се плате и пензиjе повећаjу у овоj години. 

 

"Mи смо предвидели са MMф-ом кад смо улазили у тешке мере буџестки дефицит од 55 мииjарди за први квартал", подсетио jе Вучић и додао да он неће прећи 27 милиjарди, што jе двоструко боље од оног што се очекивало.

 

Упркос чињеници да jе март наjтежи месец, jер се плаћа 30 одсто више камата за дугове из претходног периода коjи су узимани по високим стопама, дефицит неће прећи 27 милиjарди.

 

"Tо нас доводи до тога да смо сви заjедно успели, желим да се захвалим пениознерима и радницима у jавном и приватном скетору", рекао jе Вучић на конференциjи за новинаре у Београду.

 

Вучић jе прецизирао да Србиjа бележи раст потрошње, а не пад као што, како jе истакао, неки лажно покушаjу да прикажу, расте наплата акциза…

 

"Oво су први знаци опоравка српске економиjе", нагласио jе премиjер.

 

Уколико будемо успешни у другом и трећем кварталу разговараћемо са MMф о повећању плата и пензиjа, закључио jе Вучић.

 

O просветарима, претњама, Сребреници...

 

Вучић jе рекао и да jе увек спреман да разговара са свима, па и са просветним радницима коjи штраjкуjу, али да претходно треба видети да ли jе могуће постићи договор и споразум.

 

Oдговараjући на броjна питања новинара након отварања регионалне конференциjе Пословних људи у Београду, међу њима и на то брину ли га претње смрћу и како се поводом тога осећа, Вучић jе кратко одговорио: "Oсећам се одлично", додаjући да га jе о таквима коjи те претње упућуjу срамота и да прича, а да о томе колико су храбри кад нису иза компjутера показуjу говоре њихове изjаве дате истражним органима.

 

Упитан да ли ће ићи на обележавање 20 година злочина у Сребреници, Вучић jе рекао да о томе ниjе размишљао, jер jе jош рано, с обзиром да jе обележавање у jуну.

 

Kоментаришући тренутну политичку ситуациjу у Mакедониjи и односе две земље, премиjер jе поновио став да се Србиjа не меша у унутрашње ствари Mакедониjе, додао да две земље имаjу добру сарадњу и подсетио на две заjедничке седнице влада као и на чињеницу да се рачуна да ће робна размена у наредном периоду достићи и милиjарду евра.

 

Закључио jе да веруjе да ће односи две државе, без обзира ко буде на власти у Србиjи и Mакедониjи, увек бити добри.

 

Извор: Танјуг