Вести

ВУЧИЋ: НА ДЕЛУ ИЗАКУЛИСНА РАДЊА ОКО СУЂЕЊА МИШКОВИЋУ

Председник Српске напредне странке и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић је изјавио да се иза кулиса и око суђења Мирославу Мишковићу води прави "подземни рат".

Он је рекао да не може да коментарише оно што се догађа у вези с тим суђењем, јер би му пребацили да врши притисак на суд.

Али, констатовао је, медијски притисак постоји, води се кампања, у којој учествују готово сви медији, чак и неки државни, са циљем да се он прикаже као диктатор, а Мишковић као скроман човек са једним сакоом, који уредно плаћа порез.
"Праве се велике телевизије, које су финансиране из истих средстава, које треба да створе утисак да је Србија аутократска држава, а да је он сам диктатор", рекао је Вучић и указао да Мишковићеви лобисти користе тактику сличну оној која се води како би се Путин приказао као диктатор и зао, а Ходорковски као светац.

На питање о коментарима угледних аналитичара у недавној емисији Утисак недеље, он је рекао да ће народ сам закључити колико су и да ли су угледни, а споменуо је да неки од њих "зарађују по неколико милиона на малим набавкама у државним компанијама".