Вести

Вучић обавестио Николића да има већину за формирање владе

Председник Србиjе Tомислав Николић одржао jе данас констулациjе са Aлександром Вучићем, представником изборне листе "Aлександар Вучић - Србиjа побеђуjе", коjи jе га jе обавестио да има већину за формирање владе. 
 
Изборна листа, на чиjем jе челу Aлександар Вучић, освоjила jе наjвећи броj посланичких места у новом сазиву скупштине Србиjе. 
 
Председник Николић jе том приликом нагласио да протекли избори ниси зауставили напредак Србиjе и изразио очекивање да ће динамика реформи бити настављена, а да су резултати већ видљиви, саопштила jе Прес служба председника.
 
Вучић jе, како се наводи, представио план и програм развоjа Србиjе у наредне четири године. 
 
Председник Николић ће, како се наводи, у складу са Уставом саслушати мишљења представника изабраних изборних листа и након тога, предложити Скупштини Србиjе, кандидата за председника владе.
 
Председник Николић jе поручио да ће, у складу са своjим уставним овлашћењима, делити са владом одговорност у суочавању са искушењима и изазовима као и да ће се и у будућности залагати за наставак реформи, мир и стабилност у региону и продубљивање добрих односа на међународном плану.