Вести

ВУЧИЋ: ОСИГУРАНА БУДУЋНОСТ ЖЕЛЕЗАРЕ

 

Упркос томе што је било много оних који су желели да се Железара угаси, Вучић је навео да ће производња с прошлогодишњих 560.000 тона ове године бити удвостручена... "Молим вас да будете вредни, посвећени и да осветлате образ целој Србији јер ово није важан и велики дан само за Смедерево, него за целу Србију", рекао је Вучић. 

 

Он је захвалио синдикатима и подсетио да су му, кад их је упитао шта мисле о једном власника новог менаџмента Џону Гудишу, синдикалци рекли да "нема шта да брине јер је Гудиш светски шампион у апсолутној категорији". "Сад сте у сигурним рукама", навео је премијер и додао да ће плате бити повећане, да ће се радити све време и да ће сви радници остати на својим радним местима, а да број радника никад неће ићи испод 5.120.

 

Премијер је рекао да ће цео смедеревски крај наставити да се развија. "Ову шансу не смемо да пропустимо, свом снагом, знањем и љубављу према фабрици прионите на посао", рекао је Вучић.

 

Он је навео да жели да Железара Смедерево оствари успех као и Ер Србија, која "надлеће све авиокомпаније у региону". "Желим да сутра можемо да покажемо да имамо најуспешнију компанију у реигону, челичану која може да набавља најјефитније сировине и да свој челик продаје по доброј цени", рекао је Вучић. 

 

О сигурној будућности данас је говорио и директор Железаре Бојан Бојковић: "Ви и ми имамо сигурну будућност, са човеком којег знате из прошлости као високог професионалца Џона Гудиша и са човеком који је у последњих годину и по дана гинуо за Железару и дао и срце и душу да ово успе и не угаси се, премијером Александром Вучићем", рекао је Бојковић обраћајући се радницима.

 

Сувласник холандске компаније ХКП Инжењеринг Џон Гудиш очекује да ће Железара бити успешна подсетивши да је први пут дошао у Смедерево пре 13 година и да је и тада имао визију шта су њени радници способни да ураде. "Враћам се после 13 година и опет имам визију шта смо способни да урадимо. Нећемо провести пуно времена у причању о томе шта ћемо учинити него ћемо једноставно то учинити. Добра фабрика, добри људи, бићемо успешни", рекао је Камараш. 

 

Премијер је након званичног обраћања разговарао са радницима и још једном им захвалио што у претходном периоду нису "само кукали за плате", већ су се борили за железару, а они су захвалили премијеру и влади на ангажовању како би железара наставила да ради.