Вести

ВУЧИЋ: ПРАВЕ СЕ ИНТРИГЕ И БЕСМИСЛИЦЕ

Председник Српске напредне странке и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема ништа против тога да га политички противници окривљују за разноразне ствари, али се пожалио да је тешко радити "у атмосфери интрига и бесмислица", од којих је последња она о његовом наводном утицају на скидање емисије "Ментално разгибавање" са програма Радија Б92.

"Увек смо спремни да омогућимо онима који нам оспоравају легитимитет да нас замене, за шта међутим морају да испуне један услов - а то је да добију подршку грађана", рекао је Вучић одговарајући на питање посланика Захарија Трнавчевића зашто је на челу Ватерполо савеза и Тениског савеза поставио па опозвао страначке људе Зорана Бабића и Братислава Гашића.

"Бавим се много важнијим проблемима од тениског и свих других савеза, јер немам времена да о таквим стварима размишљам нити да их решавам", рекао је Вучић, истакавши да је став СНС да спортом треба да управљају спортисти и добри менаџери, а не политичари.

Вучић је, такође, исправио посланика Трнавчевића објаснивши му да Гашић никада није ни изабран на чело Тениског савеза, те да, шодно томе, није могао да буде ни опозван.

Вицепремијер је констатовао да је, међутим, необично то што Трнавчевићу, који је био истакнути члан Демократске странке, није сметало када су на чело спортских савеза долазили људи из те странке.