Вести

ВУЧИЋ: САДА, ВИШЕ НЕГО ИКАДА, ВЕРУЈЕМ ДА СРБИЈА ИМА БУДУЋНОСТ

Драги пријатељи,

Десила нам се највећа катастофа, изазвана воденом стихијом, коју смо икада имали, а истовремено, показали смо целом свету како се брани држава, и колико смо спремни, једни за друге, да се боримо.

Поносан сам на све вас, који сте показали колико волите свој народ, који сте, без часа размишљања о својој безбедности и удобности, кренули да помажете на насипима, у центрима за прихват угрожених, у бујици, у води, тамо где је најтеже. Ризиковали сте сопствене животе за своје сународнике, а то се не виђа тако често.

Посебно сам поносан на нашу омладину, на све оне момке, који су по киши и на хладноћи, подизали бедеме око градова, и на девојке које су збрињавале евакуисане, прикупљале хуманитарну помоћ, биле на услузи сваком коме је помоћ била потребна.

Наша војска и полиција, по ко зна који пут, показала је завидну спремност и пожртвовање за свој народ. Гледао сам изванредне људе који данима нису спавали, који су трпели надљудске напоре, без размишљања се бацајући у бујице, храбро се борећи за сваки живот, и мени самом, колико год сам био уморан, давали су снагу да наставим. 

Слика невероватне солидарности и пожртвованости обишла је цео свет, показали сте свима да Србија нема чега да се плаши, јер има своју младост и своју будућност. Овога пута, на муци, заиста, познали су се јунаци.

Прошли смо кроз многе тешке тренутке. И проћи ћемо кроз још многе. Сада је свима јасно да је најважније да се држимо заједно, и да волимо своју земљу, јер само тако можемо да победимо, и победићемо. Верујем у Србију са потпуно другачијом свешћу људи. Верујем у људе који раде, који гледају како да допринесу заједници, који пред собом имају циљеве које досежу својим радом и, на путу напретка, постављају нове и нове задатке.  

Често говорим да морамо да покажемо одговорност и озбиљност, да морамо да разумемо да имамо једну земљу и да за њу морамо нешто да урадимо, да идемо крупним корацима напред, ако хоћемо да идемо у корак са светом. А видели сте и сами, на примеру поплава, да је свет спреман да нам пружи руку и да нас подржи.

Зато смо и донели мере за опоравак наше економије, да бисмо Србију учинили атрактивнијом за улагање, да бисмо покренули привреду и запослили људе. Мере смо објединили у четири области: давање кредита за ликвидност привреде, борба против сиве економије и масовно запошљавање, поправљање пословног амбијента, и градња јефтиних станова.Састали смо се са банкарима и са 200 домаћих и страних привредника, који у највећој мери пуне буџет Републике Србије. 

Причаћемо са свима, да чујемо предлоге како да се унапреди привреда, ићи ћемо у сваку општину и причати са највећим привредницима и пољопривредницима, да видимо шта су највећи проблеми и где можемо да помогнемо.

Борићемо се за нашу Србију. Борићемо се за државу на здравим основама, у здравој економији, са много више инвеститора, са правим пословним амбијентом, са здравим и јаким размишљањем њених грађана. Сада, више него икада, колико год да је тешко, верујем да Србија има будућност. Она је у рукама сваког од нас.

 

Београд, мај 2014.

СНС информатор бр.15 можете преузети овде