Вести

ВУЧИЋ: СМЕЊЕНИ СВИ НАЧЕЛНИЦИ УПРАВА У ПОЛИЦИЈИ

Сви начелници управа у полицији биће смењени, рекао премијер Александар Вучић. Истакао је да није задовољан борбом против нарко-картела.

Одлука је донета у складу са иницијативом министра полиције, а сагласност је дао и директор полиције, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

"То је био једини начин. Данас би и директор полиције Милорад Вељовић био смењен да није изабран на конкурсу, не зато што је лоше радио, него зато што морамо да пресечемо ситуацију", рекао је Вучић.

На место смењених начелника управа у полицији биће привремено постављени њихови заменици, рекао је премијер и истакао да то не значи да ће било ко у полицији "некоме да скида главу".

Вучић је рекао да није био задовољан резултатима у борби против нарко-картела, наводећи да у Србији, осим акције "Гром 1", није спроведена ниједна успешна акција у борби против нарко-картела.

Премијер је објаснио да је после разговора са председником републике и министром имао и рзговоре са директором полиције Милорадом Вељовићем и са начелником УКП-а Родољубом Миловићем.

"Прича о наводном постојању земунског клана сада је измишљотина Љубише Бухе Чумета и он је то свуда јавио и медијима и политичарима", изјавио је Вучић.

Према његовим речима, полицијске службе су почеле да се баве саме собом, политиком и све већим утицајем на медије.

Вучић је рекао и да Србијом неће владати Дарко Шарић.

Навео је и да верује да је Родољуб Миловић поштен полицајац. Како је рекао, то је мислио и пре полиграфа, који је тражио Миловић, "а не неко други".

То је, према његовим речима, иста лаж, као и да је Родољуб Миловић сарађивао са Дарком Шарићем. Они који су пратили Шарића знају да је то ноторна лаж, рекао је Вучић.

Истакао је да је највећи наркодилер у Србији извесни "Космајац", чије име нико не сме да каже, јер га се сви плаше.

"Каква је то држава кад нико не сме да каже ко је наркодилер, него то морам ја, па ће сад да ме тужи", рекао је Вучић на ванредној конференцији за новинаре.

"Кажу да доказа за његово хапшење нема, а јуре дилере по Фристајлеру", додао је Вучић.

Поручио је да жели да се настави жестока борба против нарко-дилера у највећим градовима - Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Суботици, Лесковцу, Краљеву. 

У току преподнева у Председништву Србије састали су се Томислав Николић, Александар Вучић и Небојша Стефановић. Председник Србије Томислав Николић затражио је промене на кључним местима у полицији, незадовољан њеним радом.

Николић је од Владе затражио да настави реформе у том ресору јер ће, како је поручио, једино тако бити могућа истинска борба против криминала.