Вести

ВУЧИЋ: ЗАПОШЉАВАЊЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФОКУСУ

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да ће запошљавање и отварање радних места бити приоритет у наредном периоду и да држава ствара законске оквире како би била најпривлачнија земља за инвеститоре у региону.

"Приоритет у наредном периоду биће отварање радних места и запошљавање људи, томе ћемо се посветити и то ће бити најважније вести које ће долазити из Србије", рекао је Вучић на потписивању Протокола о преузимању објекта између мултинационалне компаније "Лувата", која се бави производњом измењивача топлоте за аутомобилску и грађевинску индустрију, и "Мив 2 инвеста".

Премијер је нагласио да је најважнији задатак државе да се бори за радна места, да се створе најбољи услови за инвестиције и да будемо најконкурентнији у односу на земље у региону.

Према његовим речима, Србија се определила да направи програме и планове у том смислу и да ствара законски оквир који ће то омогућити.

Он је подсетио да ће од 1. јула важити нове пореске олакшице, по којима ће држава плаћати порезе и доприносе за 75 од 100 запослених, како би се подстицало запошљавање, али и прилив страних инвестиција.

Вучић је тако рекао да очекује да "Лувата" у Сремској Митровици запосли не само 200 људи, како је планирано, него и до 800, а да за годину, годину и по дана незапосленост у Сремској Митровици са 20,6 одсто падне на испод 15 процената.

"То би био велики резултат за Сремску Митровицу", рекао је Вучић и додао да очекује да се и у целој земљи, у наредном периоду, смањи незапосленост, истичући да то умногоме зависи и од локалног руководства.

Говорећи о Сремској Митровици, Вучић је рекао да што се фабрике "Митрос" тиче, могу да рачунају на помоћ државе како би се решио проблем те фабрике.

Он је додао да је Србија добро место за улагање, да верује да ће то препознати и други инвеститори, а партнерима поручио да им жели добар профит, али и велике плате за све запослене.

Мултинационална компанија "Лувата", која се бави израдом делова за аутомобилску и грађевинску индустрију, преузела је данас просторије фабрике "МИВ 2 инвест" у Сремској Митровици, у којој ће током ове и наредне године бити запослено 200 људи.

Компанија "Лувата" део је "Нордик капитал групе", са садиштем у Лондону, има фабрике на већини континената широм света и производи топлотне измењиваче који се користе у аутомобилској и грађевинској индустрији.

Површина хале у Сремској Митровици је 7.000 метара квадратних.

Председник Владе Србије обићи ће касније део Савског кеја, где је спроведена одбрана од поплава Сремске Митровице, након чега ће се у просторијама Водопривредног предузећа "Сава" састати са члановима штаба за ванредне ситуације.