Вести

За реформе које предстоје потребни су нам јачи људи

Шеф посланика Српске напредне странке Зоран Бабић изјавио је данас да спада међу оне који се залажу за ванредне парламентарне изборе, јер владу, како сматра, треба да воде људи који имају највеће поверење, а то су "Александар Вучић и СНС".

Бабић сматра да је за реформе које су пред Србијом, посебно у области економске политике, потребан много јачи и бољи потенцијал него што је онај који тренутно постоји у Скупштини Србије.

На питање о најављеном изласку СНС из локалне власти у неколико општина у Србији, Бабић је за Б92 рекао да је та странка на тај начин показала да није задовољна свим људима који су постављени на најодговорнија места, као и да ће СНС бити контруктивна опозиција у тим срединама.

Бабић је на питање колико ће повратак Слободана Радуловића у Србију открити улогу Мирослава Миковића у приватизацији "Ц маркета", рекао да је свако ко може истином да допринесе да се неки поступци доведу до краја добродошао.

"Свако ко може истином да допринесе да се неки поступци доведу до краја, на који начин су приватизације обављене у претходном периоду и ко се од тога обогатио је добрододао у Србију да сведочи и да предочи доказе које има. Ја на тај начин гледам на повратак Радуловића", рекао је Бабић.

Он је, на питање везано за сукоб са послаником СНС Владимиром Цвијаном, поновио да не жели да коментарише "гласноговорника тајкунско-политичко-криминалног лобија Цвијана", иза чије сваке речи, тврди, стоји Мишковић.

"То је покушај спречавања реформи и даље бробе притив криминала и коруцпије, а најбољи одговор на то дају грађани подрсксом СНС и Вучићу на изборима", рекао је Бабић.