Синиша Мали у обиласку обновљеног паркића на Руду

Градоначелник Београда Синиша Мали и заменик градоначелника Андреја Младеновић обишли су данас два у потпуности обновљена дечја игралишта и спортски терен за одбојку у насељу „Рудо” и то на иницијативу грађана Коњарника а уз помоћ општинског одбора СНС Звездара .

 

Догађају су присуствовали и министар одбране Зоран Ђорђевић, чланица Градског већа Весна Ивић, градска секретарка за комунално стамбене послове Нина Јандрић, генерални директор ЈКП „Зеленило Београд” Слободан Станојевић, и директор ЈП „Градско стамбено” Никола Ковачевић.

 

– У овом насељу на Коњарнику, где у само три солитера живи око 1.500 људи, зелене површине су од огромног значаја. Становници овог насеља данас имају разлог да буду задовољни, јер им овим пружамо прилику да квалитет свог слободног времена подигну на виши ниво. Важно нам је, не само да радимо на асфалтирању, канализацији и водоводу, већ и да унапредимо свако кутак нашег града – рекао је градоначелник и прецизирао да је на игралиштима комплетно обновљена гумена подлога и постављени нови, савремени реквизити за игру деце. Он је напоменуо да се мислило и на и на старије суграђане и да је за њих уређен кутак за миран одмор, са шах столом и клупама.

 

– Направљене су и нове прилазне стазе и засађено ново биље. По осмеху ове деце видите колико им је важно што су добили нови одбојкашки терен израђен по најсавременијим стандардима. Жеља нам је да нам деца буду здрава, да што више времена проводе напољу, да не буду само пред компјутерима и то им на овај начин омогућавамо. Настављамо са изградњом и обновом игралишта, уређењима тзв. урбаних џепова и паркова и ово данас је само показатељ да не одустајемо од намере да слушамо савете и сугестије Београђана и радимо у њиховом интересу. Ово је била жеља становника насеља „Рудо” и ми смо им ту жељу испунили – напоменуо је Синиша Мали.

 

Заменик градоначелника Андреја Младеновић нагласио је да је изузетно важно да велики број оваквих игралишта која се налазе у блоковским насељима буду сређена и да и најмлађи и најстарији имају добре услове да када изађу из својих зграда могу да се опусте и проведу пријатно време.

 

– То су мали сегменти који чине један мозаик, тј. један фин, уредан и уређен град. Радимо на томе сваки дан, а како креће пролеће, тако ће бити још много оваквих терена у нашем граду, не само у централним општинама, већ и у рубним деловима града и веома смо срећни што ћемо делити са нашим суграђанима управо ту радост у оваквим дивним амбијентима – рекао је Андреја Младеновић.

 

 

 

Вредност радова на санацији ових површина износи око 5 милиона динара, а радове је изводило ЈКП „Зеленило Београд“.

 

 

http://zvezdara.sns.org.rs